Προστατευθείτε από τη γρίπη με τη γυμναστική!

Προστατευθείτε από τη γρίπη με τη γυμναστική!

Η γρίπη έκανε και πάλι την εμφάνισή της και οι ειδικοί κατέγραψαν ήδη τα πρώτα κρούσματα. Σας συμβουλεύουν, όμως, τι να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο να κολλήσετε γρίπη και άλλες ιώσεις: να γυμνασθείτε!

Όπως λένε οι ειδικοί, η συστηματική, ήπια φυσική δραστηριότητα μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη των πιο συνηθισμένων λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Η ήπια άσκηση βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, προλαμβάνοντας έτσι τις λοιμώξεις.

Οκτώ στους δέκα ανθρώπους που ασκούνται συστηματικά αρρωσταίνουν σπανιότερα σε σύγκριση με όσους δεν γυμνάζονται καθόλου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να γυμνάζεστε ήπια (για παράδειγμα κάνοντας βάδην) 30-60 λεπτά την ημέρα και να ακολουθείτε τους κανόνες υγιεινής στο γυμναστήριο.Πρέπει να πλένετε τα χέρια σας συχνά στο γυμναστήριο, καθώς και να αποφεύγετε να αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη και γενικώς το πρόσωπό σας. Για να σκουπίσετε τον ιδρώτα από ένα όργανο γυμναστικής, χρησιμοποιήστε ξεχωριστή πετσέτα και όχι αυτήν με την οποία σκουπίζετε το πρόσωπό σας.