«Πρόστιμο» στο γιατρό για κάθε λανθασμένο παραπεμπτικό!

«Πρόστιμο» στο γιατρό για κάθε λανθασμένο παραπεμπτικό!

Κάθε λανθασμένο παραπεμπτικό στοιχίζει κούρεμα αξίας 200 ευρώ από την αμοιβή του ιατρού, όπως καταγγέλλει η Ενωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ.

«Για άλλη μία φορά επιχειρείται η διενέργεια στοχευμένου «κουρέματος» των δεδουλευμένων αμοιβών των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ δια της μαγικής χείρας του δειγματοληπτικού ελέγχου του 5%» αναφέρει σχετική ανακοίνωση των ιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, η έλλειψη υπογραφής (ασφαλισμένου /ιατρού) ή σφραγίδας σε ένα μόνο παραπεμπτικό επίσκεψης (από τα 10 παραστατικά του δειγματοληπτικού ελέγχου), οδηγεί σε περικοπή 200€ από την αμοιβή του συμβεβλημένου ιατρού με τη μέθοδο της αναγωγής στο σύνολο των παραστατικών της δαπάνης.

Η απαίτηση εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ για έκδοση πιστωτικού τιμολογίου από τον ιατρό για την ολοκλήρωση της πληρωμής του, υποκρύπτει υποχρέωση παραίτησής του από το δικαίωμα διεκδίκησης του υπολειπόμενου ποσού, μετά από διαδικασία ένστασης ή προσφυγής.

«Ζητούμε την άμεση κοινοποίηση από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ της εφαρμοστικής υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό του τρόπου ελέγχου και των εσωτερικών εγκυκλίων ή οδηγιών που έχουν δοθεί στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ για τον τρόπο εκκαθάρισης των δεδουλευμένων αμοιβών όπως ορίζονται στο άρθρο 90 του Ν4368 ΦΕΚ 21Α 21/02/2016» αναφέρουν οι ιατροί, συμβουλεύοντας τους συναδέλφους τους να μην εκδώσουν πιστωτικό τιμολόγιο μέχρι να ολοκληρωθούν οι ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες εκ μέρους της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.