Ρυτίδες στο πρόσωπο από τα smartphones!

Ρυτίδες στο πρόσωπο από τα smartphones!

O μέσος χρήστης ελέγχει το smartphone του 85 φορές την ημέρα, ξοδεύοντας πέντε ώρες κοιτάζοντας τη συσκευή του ή περίπου το ένα τρίτο του χρόνου του όταν είναι ξύπνιος.

Η υπερβολική αυτή χρήση μπορεί να βλάψει την όραση και την υγεία μας μεν, να προξενήσει πόνους στον αυχένα, αλλά μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε μεγαλύτεροι και πιο άσχημοι, αφού φέρνει τον όλεθρο στα πρόσωπά μας: χαλαρώνει τη γνάθο, προξενεί ρυτίδες στο μέτωπο, στον λαιμό, αλλά και στα μάτια, αφού το επαναλαμβανόμενο «συνοφρύωμα» όταν εστιάζουμε στη μικροσκοπική οθόνη προκαλεί έντονες γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα μάτια και ανάμεσά τους.

Επίσης, σύμφωνα με τη δερματολόγο του Ιατρικού Ομίλου Harley δρα Τζαστίν Εξτάλ, οι πολλές και παρατεταμένες συνομιλίες στο κινητό μπορεί να δημιουργήσουν ακμή, λόγω των συσσωρευμένων βακτηρίων στην επιφάνεια του κινητού που επικάθονται στο δέρμα με την επαφή.

Οι επιπτώσεις, όμως, είναι αναστρέψιμες. Οι ειδικοί συστήνουν κατανάλωση άφθονου νερού, που διατηρεί τα μάτια και το δέρμα ενυδατωμένα, φροντίδα των ματιών με την απομάκρυνση από τις οθόνες γενικώς, συχνό βλεφάρισμα και περιποίηση με μια καλή υδατική, αντιρυτιδική και συσφικτική κρέμα, που εφαρμόζουμε και στον λαιμό και στο ντεκολτέ, καλό σκούπισμα του τηλεφώνου καθημερινά με αντιβακτηριακά μαντιλάκια για να αφαιρούνται βακτήρια και μικρόβια, χρήση προϊόντων κατά της ακμής και δύο φορές την εβδομάδα πλύσιμο με υγρό καθαριστικό σαλικυλικού οξέως, που είναι ιδανικό για τον καθαρισμό από τα βακτήρια και την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Τέλος, προτείνουν να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας ασκήσεις για τον αυχένα και του μυς του προσώπου.