Σαρηγιάννης και Γώγος: Μπορεί να χρειαστεί 1 εβδομάδα παράταση στο lockdown

Σαρηγιάννης και Γώγος: Μπορεί να χρειαστεί 1 εβδομάδα παράταση στο lockdown

Παράταση για μία ακόμη του lockdown λόγω της μετάλλαξης και των κρουσμάτων κορονοϊού βλέπουν οι ειδικοί. Αυτό τονίζουν με δηλώσεις τόσο ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης όσο και ο Χαράλαμπος Γώγος. Μάλιστα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η απόδοση των μέτρων – σε σχέση με τον προηγούμενο Μάρτιο – εφαρμόζεται στο 45%. Στην παράταση του lockdown φαίνεται, πάντως, να καταλήγει και η κυβέρνηση, καθώς τα κρούσματα είναι αρκετά υψηλά δεδομένων και των μέτρων. Μόνο την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, εντοπίστηκαν 1.269 κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, αριθμός αρκετά υψηλός για Κυριακή.

«Δεδομένο ότι δεν εφαρμόζουμε τα μέτρα και δεν έχουμε την απόδοση που θέλουμε», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού που παρατηρείται σε αρκετές περιοχές, ο κ. Σαρηγιάννης χαρακτήρισε σημαντικό πρόβλημα τις μεταλλάξεις του κορονοϊού. Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στην Αττική, ο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ εκτίμησε ότι θα υπάρχει αποκλιμάκωση τις επόμενες δύο εβδομάδες. «Θα υπάρχει αποκλιμάκωση στην Αττική στο επόμενο δεκαπενθήμερο» είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο, σημείωσε πως το σημαντικό είναι το πόσο αυτή η αποκλιμάκωση θα κρατήσει.

Ανέφερε επίσης, πως ο ίδιος θα έδινε προτεραιότητα στο άνοιγμα της Γ’ Λυκείου λόγω πανελλαδικών, όχι όμως να ανοίξουν οι άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης στα σχολεία. Ακόμα θα έλεγε «ναι» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, όμως υπό όρους και τόνισε πως θα ήταν προτιμότερο να ανοίξει με click away και όχι με click in shop. Με τη σειρά του ο Χαράλαμπος Γώγος φάνηκε αισιόδοξος για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων από τις 15 Μαρτίου και μετά. Παράλληλα, σημείωσε πως από τα πρώτα που θα ανοίξουν είναι το λιανεμπόριο καθώς είναι το λιγότερο επιβαρυντικό ενώ σημείωσε πως όσο υπάρχει ο κορονοιός θα μας απασχολούν οι μεταλλάξεις.

Ο κ. Σαρηγιάννης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για παράταση του lockdown για ακόμα μια εβδομάδα. «Μπορεί να χρειαστεί παράταση 1 βδομάδα το lockdown», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής τόνισε ότι υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση και παράλληλα έχουμε και την επιβάρυνση του Συστήματος Υγείας. «Ο χειρότερος δυνατός συνδυασμός αυτή την στιγμή στην Αττική», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι αυτή η περίοδος είναι βαθιά κόκκινη περίοδος και ότι είναι κρίσιμο αυτό το 15νθήμερο. Ο ίδιος επεσήμανε ότι υπάρχει θέμα με την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού και έκανε έκκληση για την σωστή εφαρμογή τους.