Σε απεργία οι φυσικοθεραπευτές 16 και 17 Ιανουαρίου

Σε απεργία οι φυσικοθεραπευτές 16 και 17 Ιανουαρίου

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι φυσικοθεραπευτές, με βασική διεκδίκηση την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Οι φυσικοθεραπευτές του Δημόσιου Τομέα απεργούν στις 16 και 17 Ιανουαρίου, κλειστά θα μείνουν τα φυσικοθεραπευτήρια στις 17 του μηνός, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι φυσικοθεραπευτές απεργούν και για την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες δομές υγείας, όσο και για τον τρόπο αντιμετώπισης τους από όλες τις κυβερνήσεις, «καθώς οι φυσικοθεραπευτές του δημόσιου τομέα έχουν εξαιρεθεί από τους δικαιούχους καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, παρότι όλοι οι Υπουργοί Υγείας έχουν χαρακτηριστεί το αίτημα «δίκαιο».

Συγκεκριμένα, οι φυσικοθεραπευτές του Δημόσιου Τομέα διεκδικούν με την κινητοποίησή τους τα εξής:

• Χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους φυσικοθεραπευτές στις δημόσιες δομές υγείας.
• Αυτοτελές τμήμα φυσικοθεραπείας στα Δημόσια Νοσοκομεία.
• Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.
• Άμεση λειτουργία των Δημόσιων Κέντρων Αποκατάστασης με κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.
• Πρόβλεψη θέσεων φυσικοθεραπευτή στις ΤΟ.ΜΥ.
• Πρόσληψη φυσικοθεραπευτών στις μονάδες Πρόνοιας και

Σε ένδειξη συμπαράστασης, οι εργαστηριούχοι φυσικοθεραπευτές «κλείνουν» και αυτοί τα εργαστήριά τους την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου. Την ίδια ημέρα στις 12 το μεσημέρι, οι φυσικοθεραπευτές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

«Όταν οι υπόλοιπες χώρες τις Ευρώπης χρηματοδοτούν και επενδύουν στην Φυσικοθεραπεία, όπως π.χ. το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αυξάνεται ο ρόλος του φυσικοθεραπευτή στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στην υποδοχή των μυοσκελετικών περιστατικών, στην αξιολόγηση και κατάταξη του επείγοντος ή η Γερμανία, όπου αυξάνονται τα κονδύλια για την φυσικοθεραπεία, στην Ελλάδα συζητάμε για τα αυτονόητα, την κάλυψη δηλαδή των κενών οργανικών θέσεων και την πλήρη έλλειψη φυσικοθεραπευτών στα δημόσια κέντρα αποκατάστασης, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσουμε μια «ρατσιστική» αντιμετώπιση των φυσικοθεραπευτών, που έχουν εξαιρεθεί το 2012 με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, από τους δικαιούχους της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, παρόλο που ήταν δικαιούχοι του Νοσοκομειακού επιδόματος», δηλώνει ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Πέτρος Λυμπερίδης. «Η Πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει έτσι ώστε οι Φυσικοθεραπευτές να συνεχίσουν προσφέρουν υπηρεσίες και να απασχολούνται στην χώρα μας και να μην αναγκάζονται να μεταναστεύουν στο εξωτερικό, κάτι που αποτελεί και κεντρικό πυλώνα των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη», συμπλήρωσε.