Σε απεργιακό κλοιό το ΕΣΥ-Απεργούν γιατροί και νοσηλευτές

Σε απεργιακό κλοιό το ΕΣΥ-Απεργούν γιατροί και νοσηλευτές

Μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται σήμερα στο ΕΣΥ λόγω απεργίας των γιατρών και των νοσηλευτών. Ειδικότερα η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) πραγματοποιεί σήμερα στάση εργασίας την από τις 09:00 μέχρι τις 15:00 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑΠ) δηλώνουν ότι τα προβλήματα στα νοσοκομεία είναι τεράστια, και μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με:

-Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
-Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
-Να μην απολυθεί κανείς επικουρικός γιατρός.
Σε απεργία και οι εργαζόμενοι στα Νοσομεία

Και οι εργαζόμενοι

Το χορό των κινητοποιήσεων σέρνουν και οι εργαζόμενοι ( ΠΟΕΔΗΝ)  οι οποίοι απεργούν ζητώντας τη στήριξη του δημοσίου συστήματος με χρηματοδότηση και προσωπικό.

Βλέπουν μάλιστα το μέλλον του ΕΣΥ γκρίζο καθώς όπως λένε τα Νοσοκομεία αδυνατούν να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες. Αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και συσσωρεύουν νέα χρέη. Επιπλέον για το 2018, σύμφωνα το προσχέδιο του προϋπολογισμού, η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων των ΥΠΕ και του ΠΕΔΥ θα είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ.

Αν αυτό συνδυαστεί με το γεγονός ότι και οι πιστώσεις (δηλαδή η δυνατότητα αγορών) – λένε οι εργαζόμενοι -για τους παραπάνω φορείς θα είναι μειωμένες κατά 617 εκατ. ευρώ, εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι οδηγούνται σε οικονομική κατάρρευση.