Σε δημόσια διαβούλευση την Παρασκευή το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία!

Σε δημόσια διαβούλευση την Παρασκευή το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία!

Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να τεθεί την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την ανασυγκρότηση της Δημόσιας Υγείας,όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Βασικοί πυλώνες του νέου νομοσχεδίου είναι η πρόληψη και η διασύνδεση όλων των υπηρεσιών υγείας της χώρας. «Ακολουθώντας το πετυχημένο μοντέλο πολιτικής για την αντιμετώπιση των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος, στοχεύουμε στη συστηματική αντιμετώπιση και άλλων βλαπτικών παραγόντων για την υγεία. Όπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά, θεσπίζεται το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης με την ονομασία “Σπύρος Δοξιάδης“, το οποίο αποτελείται από δράσεις δημόσιας υγείας που υλοποιούνται με ευθύνη του υπουργείου Υγείας και παρέχονται δωρεάν» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Υγείας θα υλοποιήσει τα εξής εθνικά προγράμματα:

Προαγωγή της Υγιεινής Διατροφής και της Σωματικής Άσκησης
Αντιμετώπιση της υπερβολικής κατανάλωσης Αλκοόλ
Εμβολιασμοί

Συστηματικός Προγεννητικός και Περιγεννητικός ‘Ελεγχος
Ψυχοκοινωνική Ένταξη και Αποκατάσταση για άτομα με σοβαρά Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα
Προσυμπτωματικός Έλεγχος.

Δωρεάν μαστογραφίες

Το πρόγραμμα για τον προσυμπτωματικό έλεγχο γίνεται ξεκινά από τον καρκίνο του μαστού, την πιο συχνή κακοήθεια στις γυναίκες. Θα χορηγούνται οριζόντια, δωρεάν μαστογραφίες για όλες τις γυναίκες άνω των 39 ετών. Το πρόγραμμα αυτό αφορά πάνω από 2 εκατομμύρια Ελληνίδες.