Σε θέσεις μάχης οι νοσοκομειακοί γιατροί για αλλαγές στην ειδικότητα

Σε θέσεις μάχης οι νοσοκομειακοί γιατροί για αλλαγές στην ειδικότητα

Σε θέσεις μάχης καλεί τα μέλη της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), για τις αλλαγές στην ιατρική εκπαίδευση.

«Οι ειδικευόμενοι γιατροί δεν είναι απλά εκπαιδευόμενοι, αλλά γιατροί με άδεια άσκησης επαγγέλματος!» τονίζει σε ανακοίνωσή της, αναφερόμενη προφανώς στην πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου του ΚΕΣΥ ότι οι ειδικευόμενοι δεν είναι εργαζόμενοι .

Στον αντίποδα, η ΕΙΝΑΠ υποστηρίζει:

Είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι γιατροί του ΕΣΥ (εργάζονται περισσότερο από 24 ώρες συνεχόμενα, πολλές ημέρες την εβδομάδα).
Αμείβονται με λιγότερα από 2,5 ευρώ την ώρα στην εφημερία.
Συμβάλλουν καθοριστικά στη θεραπεία των ασθενών.
Οι λίγοι πλέον ειδικευόμενοι γιατροί κρατάνε όρθια τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Η ΕΙΝΑΠ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας (11:00-15:00) που προκήρυξε την Τετάρτη 6 Απριλίου και στη συγκέντρωση (12:00) που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) η οποία απορρίπτει τις προτεινόμενες αλλαγές και καλεί τους γιατρούς σε «αγωνιστική ετοιμότητα». Αντιπροτείνει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση της αναμονής για ειδικότητα, προσθέτοντας ότι έως ότου αυτή μηδενιστεί, ο χρόνος αναμονής να είναι συντάξιμος, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και επιδότηση στο 80% του βασικού μισθού. Επίσης διεκδικεί αποκλειστική κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση για εκπαίδευση-επιμόρφωση των γιατρών.