Σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη εκτάκτως ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

Σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη εκτάκτως ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

 

Η δύσκολη επιδημιολογικά κατάσταση που επικρατεί κατά την τελευταία εβδομάδα στη Βόρεια Ελλάδα, έχει θέσει σε εγρήγορση το υπ. Υγείας και για αυτό στη Θεσσαλονίκη σήμερα Τρίτη (6/4) μεταβαίνουν  για τον συντονισμό των υγειονομικών σχηματισμων, ο αν. υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμανης, ο γενικός γραμματέας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ- ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων

Στις 10:00 το πρωί της Τρίτης, ο κ. Κοντοζαμάνης θα προεδρεύσει σύσκεψης με Διοικητές Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» και το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο».

Τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Κοζάνης αυξήθηκαν κατά 97,56%, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα να μην έχουν καθόλου κενές κλίνες ΜΕΘ, ανέφερε το πρωί της Κυριακής σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Αντίστοιχα όπως είπε, στον Νομό Θεσσαλονίκης καταγράφονται 3.776 ενεργά κρούσματα. Ειδικά ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει αύξηση κατά 45% το τελευταίο δεκαήμερο.