Το σεξ είναι… υγεία!

Το σεξ είναι… υγεία!

Ερευνητές ανά τον κόσμο αναφέρουν ότι σημασία δεν έχει η… ποσότητα αλλά η ποιότητα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι εκτός από την απόλαυση το σεξ έχει και άλλες σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Και ποιές είναι αυτές;

Εννέα λόγοι που το σεξ κάνει καλό στην υγεία

  1. Το σεξ και ο οργασμός απελευθερώνουν την ορμόνη οξυτοκίνη, γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης». Η οξυτοκίνη προσφέρει στον οργανισμό ευφορία και κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται χαρούμενοι. Πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο του Τορόντο δείχνει ότι τα ζευγάρια που κάνουν σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα είναι πιο ευτυχισμένα.
  2. Το σεξ κάνει καλό στη γυναικεία καρδιά. Ειδικοί από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν απέδειξαν ότι οι γυναίκες που κάνουν σεξ τακτικά εμφάνιζαν μειωμένο κίνδυνο να παρουσιάσουν υπέρταση, μια πάθηση που συνδέεται στενά με τις καρδιακές νόσους.
  3. Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Μελέτη της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρίας δείχνει ότι οι άντρες που κάνουν σεξ τουλάχιστον μια φορά το μήνα εμφανίζουν σαφώς χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.
  4. Αυξάνει τις καύσεις. Το σεξ είναι άθληση και έρευνες έχουν δείξει ότι μια ώρα στο… κρεβάτι συνεπάγεται με καύση 150 θερμίδων.
  5. Μειώνει τον πόνο. Παρότι οι εδώ και δεκάδες χρόνια οι γυναίκες χρησιμοποιούν τον… πονοκέφαλο ως δικαιολογία για να αποφύγουν το σεξ, οι ειδικοί εξηγούν ότι ο οργασμός μειώνει τον πόνο. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι κάνει καλό στους χρόνιους πόνους στη μέση, στους πόνους στα πόδια αλλά και τις… ημικρανίες!
  6. Το σεξ βελτιώνει τη μνήμη. Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης παρουσίασε πριν από λίγο καιρό μελέτη που αποδεικνύει ότι οι σεξουαλικώς ενεργοί άντρες άνω των 50 μπορούσαν να θυμηθούν καλύτερα σειρά αριθμών. Για τις γυναίκες, το σεξ δεν βελτίωνε την «αριθμητική μνήμη» αλλά τις βοηθούσε να θυμούνται καλύτερα λέξεις. Και τα δύο φύλα είχαν σαφώς καλύτερα μνημονικά από τους συνομήλικούς τους που δεν έκαναν σεξ.
  7. Οι ορμόνες που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ μειώνουν το στρες και το άγχος και αποτελούν «ασπίδα» κατά της κατάθλιψης.
  8. Καταπολεμά τις αϋπνίες. Μετά από έναν οργασμό, απελευθερώνονται οι ορμόνες προλακτίνη και σεροτονίνη που χαλαρώνουν τους ανθρώπους και τους κάνουν να αισθάνονται πως νυστάζουν.
  9. Το σεξ είναι απαραίτητο για να κάνετε… παιδιά. Μελέτη του Πανεπιστημίου του Πρίνστον έδειξε ότι τα ζευγάρια με παιδιά τείνουν να έχουν περισσότερα χρήματα, καλύτερη μόρφωση και να είναι υγιέστερα.

Πηγή: CNN