Ποιες είναι οι σεξουαλικές συνήθειες των εφήβων σήμερα;

Ποιες είναι οι σεξουαλικές συνήθειες των εφήβων σήμερα;

Η σεξουαλική ζωή των εφήβων στις μέρες μας είναι τελικά πολύ λιγότερο ενεργή από ό,τι, ίσως, πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των… γονιών. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από μεγάλη έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Συγκεκριμένα οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι λιγότερο από το 50% των εφήβων ηλικίας άνω των 14 ετών έχει κάνει έστω και μία φορά σεξ, ποσοστό που είναι αισθητά μειωμένο σε σχέση με την δεκαετία του ’80.

Πάντως οι έφηβοι φαίνεται ότι χρησιμοποιούν προφυλακτικά ενώ η δημοτικότητα του λεγόμενου “χαπιού της επόμενης μέρας” για τις γυναίκες έχει υπερδιπλασιαστεί.

Το ποσοστό των εφήβων κοριτσιών που δήλωσαν ότι έχουν κάνει σεξ τουλάχιστον μία φορά μειώθηκε από 51% το 1988, στο 44% το 2013. Η αποχή ήταν ακόμα πιο έντονη στους έφηβους άνδρες: το 60% το 1988 δήλωσε ότι είχε κάνει σεξ τουλάχιστον μία φορά, αλλά το 2013 αυτό το ποσοστό έπεσε στο 47%.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση των εφήβων γύρω από το σεξ και έτσι, παρά το γεγονός ότι “βομβαρδίζονται” πολύ περισσότερο με “εικόνες σεξ” σε σχέση με το παρελθόν, εντούτοις είναι πολύ πιο προσεκτικοί και διστακτικοί.

https://www.purewow.com/