Silver διάκριση για την MSD Ελλάδας από το Ινστιτούτο Κοινωνικής Ευθύνης

Silver διάκριση για την MSD Ελλάδας από το Ινστιτούτο Κοινωνικής Ευθύνης

Μία ακόμη τιμητική διάκριση έλαβε η MSD Ελλάδας στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας, αυτή τη φορά από το Ινστιτούτο Κοινωνικής Ευθύνης (CRI), κατά τη διάρκεια της όγδοης τελετής βράβευσης των εταιρειών με τις υψηλότερες επιδόσεις στον τομέα, ως προς τους τέσσερις βασικούς πυλώνες: Χώρος Εργασίας, Περιβάλλον, Κοινωνία και Αγορά. Στην MSD Ελλάδας απονεμήθηκε το βραβείο “Silver”, ενώ έλαβε και Ειδικό Έπαινο για το εργασιακό της περιβάλλον.

Η διάκριση “Silver” χαρακτηρίζεται ως εξαιρετική απόδοση, ιδιαίτερα δε όταν απονέμεται σε μία εταιρεία που συμμετέχει στη διαδικασία αυτή για πρώτη φορά. Ο Εθνικός Δείκτης Εταιρικής Υπευθυνότητας CRIndex αξιολογεί τις εταιρείες με βάσει τα 100 αυστηρότερα κριτήρια και στην ιστορία των βραβείων CRI, υπάρχουν ελάχιστες εταιρείες που έχουν βαθμολογηθεί τόσο υψηλά κατά την αρχική συμμετοχή τους. Τα βραβεία CRI εκπροσωπούν τον θεσμό Business in the Community (BITC), υπό την προεδρία του Πρίγκιπα της Ουαλίας και αποτελούν έναν από τους κορυφαίους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ).

Το βραβείο “Silver” της MSD Ελλάδας παρέλαβε ο Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης, Associate Director, Policy & Communications MSD Greece, ο οποίος δήλωσε: «Εμείς στην MSD Ελλάδας παραμένουμε προσηλωμένοι στο όραμα μας να οδηγούμε τις εξελίξεις για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων στη χώρα μας, με τη διάθεση των καινοτόμων θεραπειών μας, αλλά και μέσω των πρωτοβουλιών εταιρικής υπευθυνότητας. Η αξιολόγηση CRI αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την ενσωμάτωση και την ανάπτυξη των επιτευγμάτων ΕΚΕ, σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πλαίσιο. Η κατάταξη αυτή αποτελεί για μας έναν χρήσιμο οδηγό για επιπλέον πρωτοβουλίες που έχουν εξασφαλισμένη προστιθέμενη αξία για την κοινωνία».

Τον ειδικό έπαινο στην κατηγορία «Εργασιακό Περιβάλλον», παρέλαβε η κ. Ελευθερία Ταμπάκη, HR Director, MSD Greece, Cyprus, Balkans & European Fertility. Η κ. Ταμπάκη αναφέρθηκε στην μακρά ιστορία των 125 χρόνων της MSD, σημειώνοντας ότι σε όλο αυτό το διάστημα η εταιρεία συμβάλλει στο να είναι ο κόσμος καλά και υπογράμμισε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί προς την ίδια κατεύθυνση: «Η ένταξη πρακτικών εταιρικής υπευθυνότητας στην επιχειρηματική της στρατηγική αλλά και ένα ευχάριστο και ισορροπημένο εργασιακό περιβάλλον , αποτελούν βασικές προτεραιότητες και συνδέονται άρρηκτα με τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη μίας επιχείρησης. Με τα σημαντικά προγράμματα εταιρικής ευθύνης που υλοποιεί η MSD, επιβεβαιώνει την αρχή ότι ο άνθρωπος αποτελεί τον κύριο οδηγό των στόχων και των ενεργειών της».
Το πρόγραμμα ΕΚΕ που υλοποιεί η MSD Ελλάδας, αναγνωρίζεται από οργανισμούς αξιολόγησης διεθνούς κύρους, οι οποίοι έχουν τιμήσει κατ΄ επανάληψη την εταιρεία.

Πρόσφατα, η MSD Ελλάδας διακρίθηκε από τον φορέα “Great Place to Work” με το βραβείο «Best WorkPlace 2016» για 2η συνεχόμενη χρονιά, έλαβε το βραβείο “HR Excellence Award” και βραβεύτηκε στο πλαίσιο του «1st Annual Sustainability Summit» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην κατηγορία «Συνεργασία Ιδιωτικού – Δημόσιου Τομέα», για την συνεργασία και την υποστήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στο MBA International. Επίσης, έλαβε το πρώτο βραβείο στα Αριστεία Φαρμακευτικού Marketing της ΕΕΦΑΜ (Ελληνική Εταιρία Φαρμακευτικού Marketing), στην κατηγορία Καλύτερη Καμπάνια Franchise / Επαναλανσαρίσματος Προϊόντος.