Συμβουλές για υγιές δέρμα

Συμβουλές για υγιές δέρμα

Τι πρέπει να κάνεις σε καθημερινή βάση για να έχεις όμορφο και υγιές δέρμα.

-Κάθε βράδυ πρέπει απαραιτήτως να ξεβάφεσαι και να καθαρίζεις το πρόσωπό σου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τη νύχτα είναι ο χρόνος που πραγματοποιείται η κυτταρική ανανέωση και η αυτό-ίαση του δέρματός μας, άρα είναι απολύτως απαραίτητο, πριν πέσουμε για ύπνο, να το έχουμε απαλλάξει από κάθε ίχνος make up, ρύπους και βρωμιές.

-Πρέπει απαραιτήτως να πλένεις το πρόσωπό σου πρωί και βράδυ με κάποιο προϊόν κατάλληλο για το δέρμα σου.

Ο σωστός καθαρισμός του δέρματος είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για ένα υγιές δέρμα.

-Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη μόνο το καλοκαίρι; Λάθος. Ειδικά από τα 30 και μετά, αλλά και νωρίτερα αν κάποια κοπέλα παίρνει αντισυλληπτικά ή είναι έγκυος ή και σε άλλες περιπτώσεις, η αντηλιακή στο πρόσωπο είναι απαραίτητη όλο το χρόνο.

-Στην περίπτωση που έχεις λιπαρό δέρμα, πράγμα εξαιρετικά πιθανό αν είσαι Ελληνίδα, καλό είναι να χρησιμοποιείς απευθείας μία λεπτόρρευστη αντηλιακή κρέμα και να αποφεύγεις την ενυδατική για να μην «φράζεις» το δέρμα σου. Αυτό φυσικά θα σου το πει ο δερματολόγος σου.

-Πρέπει να επισκέπτεσαι το δερματολόγο κάθε χρόνο για να ελέγξει τους σπίλους σου.

Το να κάνεις μία χαρτογράφηση σπίλων κάθε χρόνο στην ουσία δεν έχει και τόσο μεγάλο νόημα. Αυτό που έχει πραγματική σημασία είναι να γίνεται ένας έλεγχος όλου σου το σώματος (και εννοούμε γυμνού σώματος) από τον δερματολόγο, προκειμένου να ελέγξει και όλους τους σπίλους (ελιές) αλλά και το όποιο πιθανό μελάνωμα μπορεί να μην βρίσκεται πάνω σε κάποιον σπίλο, αλλά σε ανεξάρτητο σημείο.