Συνδρομή των φαρμακοποιών στην αντιμετώπιση του προσφυγικού

Συνδρομή των φαρμακοποιών στην αντιμετώπιση του προσφυγικού

Τη συνεργασία της Πολιτείας επιδιώκει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προκειμένου μέσα από τις δομές των Φαρμακευτικών Συλλόγων σε ολόκληρη την Ελλάδα  να συνδράμει στην αντιμετώπιση  του προσφυγικού – ανθρωπιστικού προβλήματος.

Ήδη αρκετοί Φαρμακευτικοί Σύλλογοι έχουν δραστηριοποιηθεί μπροστά στο δράμα που εξελίσσεται στην χώρα μας, αλλά χρειάζεται ένα κεντρικός συντονισμός έτσι ώστε η προσφορά των Φαρμακοποιών να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είχε εγκαίρως επισημαίνει τον κίνδυνο διόγκωσης του προβλήματος, όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά από πρωτοβουλία του εκδόθηκε ψήφισμα από τους προέδρους των Ευρωπαϊκών Φαρμακευτικών  Συλλόγων και παραδόθηκε από την PGEU (Pharmaceutical Group Of The European Union)  στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δυστυχώς όμως τόσο η Ελληνική κυβέρνηση, με εξαίρεση τον Πρόεδρο Της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση για μια ακόμη φορά ολιγώρησαν και φτάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.