Συνεργασία Sanofi – BioNTech στον τομέα της Ανοσοθεραπείας για τον Καρκίνο

Συνεργασία Sanofi – BioNTech στον τομέα της Ανοσοθεραπείας για τον Καρκίνο

Η Sanofi και η BioNTech A.G. ανακοίνωσαν την αρχή μιας πολυετούς αποκλειστικής συνεργασίας και τη συμφωνία παραχώρησης άδειας εκμετάλλευσης. Αυτή η ερευνητική συνεργασία μεταξύ της Sanofi και της BioNTech θα αξιοποιήσει την επιστημονική εξειδίκευση των δύο εταιρειών  για την ανακάλυψη και ανάπτυξη έως και πέντε ανοσοθεραπειών για τον καρκίνο, εκ των οποίων η κάθε μία θα αποτελείται από ένα μείγμα συνθετικών mRNAs.

Η Sanofi και η BioNTech συμφώνησαν στο ποσό των 60 εκατομμυρίων δολαρίων σε άμεσες και βραχυπρόθεσμες πληρωμές, που θα καταβάλλονται στην BioNTech σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας.

Επιπλέον, η BioNTech δύναται να λάβει πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη, τις κανονιστικές διαδικασίες, τους εμπορικούς στόχους και  πληρωμές για κάθε αναπτυσσόμενο προϊόν. Σε περίπτωση εμπορικής επιτυχίας, η BioNTech διατηρεί επίσης κλιμακωτά δικαιώματα επί των καθαρών πωλήσεων, που φτάνουν μέχρι και διψήφια ποσοστά. Επιπροσθέτως, η BioNTech έχει τη δυνατότητα από κοινού με τη Sanofi να αναπτύξει και να διαθέσει στην αγορά, δύο από τα πέντε mRNA θεραπευτικά προϊόντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συμπληρώνοντας την παγκόσμια τεχνογνωσία και επιστημονική εξειδίκευση της Sanofi στον τομέα της ογκολογίας, η BioNTech θα συνδυάσει τη χρήση της  τεχνολογικής της πλατφόρμας στον τομέα των mRNAs με τις εκτεταμένες δυνατότητές της ώστε να αναπτύξει ανοσοδιεγερτικά φαρμακευτικά προϊόντα. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η BioNTech θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία σύνθεσης mRNA, που καθιστά δυνατή τη στοχευμένη παράδοση mRNA in vivo, ώστε να παραχθούν νέες ανοσοθεραπείες για τον καρκίνο. Η BioNTech θα παράσχει επίσης μέρος του mRNA υλικού που απαιτείται για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων από την εσωτερική μονάδα παραγωγής σύμφωνα με τα GMP (good manufacturing practice, ορθές παρασκευαστικές πρακτικές).

«Η ανοσοθεραπεία πιστεύεται ότι θα αποτελέσει έναν υποσχόμενο τομέα για την ανάπτυξη δυνητικών θεραπευτικών αγωγών για τον  καρκίνο και η Sanofi έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες μια σειρά από στρατηγικές συνεργασίες με εταιρείες στον τομέα αυτό », δήλωσε ο κ. Elias Zerhouni, President, Global R&D, Sanofi. «Η συνεργασία μας με τη BioNTech έχει τη δυναμική να θέσει τα θεμέλια για τη δημιουργία μιας μοναδικής θεραπευτικής προσέγγισης στον τομέα της ανοσο-ογκολογίας».

«Η συνεργασία με τη Sanofi είναι πρωτοποριακή: μέσω της χρήσης της ευρείας γκάμας  τεχνολογιών mRNA και της εκτεταμένης κατανόησης της ανοσολογίας των όγκων θα μας επιτραπεί η ανάπτυξη  μιας εντελώς νέας κατηγορίας ανοσοθεραπειών για τον καρκίνο, η οποία πιστεύουμε ότι θα έχει σημαντική και βαθιά επίδραση στην αντιμετώπιση του», δήλωσε ο κ. Ugur Sahin, CEO, BioNTech. «Η συμμαχία αυτή είναι σύμφωνη με τη στρατηγική μας να συνεργαζόμαστε με εταιρείες που μοιράζονται το πάθος μας να αναπτύσσουμε και να κυκλοφορούμε στην αγορά πραγματικά καινοτόμες και επαναστατικές ανοσοθεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκίνου».