Σκασμένα χείλη: Συμβουλές για τη σωστή περιποίησή τους!

Σκασμένα χείλη: Συμβουλές για τη σωστή περιποίησή τους!

Τα σκασμένα χείλη αποτελούν ένα πρόβλημα το οποίο είναι δυνατόν να μας ταλαιπωρήσει όλους τους μήνες και όχι μόνο το χειμώνα.Δείτε πως να τα περιποιηθείτε!

Προστατέψτε τα χείλη σας

Πριν βγείτε έξω, εφαρμόστε μια λιπαντική κρέμα χειλιών ή ένα στικ με δείκτη αντηλιακής προστασίας. Ανανεώνετε συχνά την κρέμα ή το στικ όσο βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους.

Μη γλείφετε τα χείλη σας

Εάν έχετε αυτή την τάση, τότε είναι αναπόφευκτη η ξηρότητα στα χείλη. Για καλύτερα αποτελεσματα απλώστε ένα στικ που θα σας αποτρέψεινα γλείψετε τα χείλη σας ακόμα περισσότερο.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Πίνετε άφθονα υγρά και φροντίστε να είναι και ο αέρας υγρός στο χώρο σας.

Αποφύγετε έντονες μυρωδιές

Αποφύγετε κάθε επαφή με ερεθιστικά ή αλλεργιογόνα, όπως είναι τα αρώματα, οι χρωστικές ουσίες σε καλλυντικά ή τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος.

Αναπνεύστε από τη μύτη σας

Η αναπνοή από το στόμα μπορεί να κάνει τα χείλη σας να στεγνώσουν.

Βαζελίνη

Η βαζελίνη είναι πολύ αποτελεσματική θεραπεία για τα ξηρά χείλη. Βάλτε λίγη βαζελίνη πάνω στα ξηρά χείλη αρκετές φορές την ημέρα για να τα κρατήσει καλά προστατευμένα. Εφαρμόστε ξανά πριν πάτε για ύπνο για να κρατήσει τα χείλη σας καλά ενυδατωμένα κατά τη διάρκεια της νύχτα.

Αν το σκάσιμο είναι σοβαρό και δεν ανταποκρίνεται σε καμία από τις σπιτικές θεραπείες που θα εφαρμόσετε, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Share Button