Σοβαρά λάθη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην περίθαλψη των εγκαυματιών

Σοβαρά λάθη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην περίθαλψη των εγκαυματιών

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει τα σοβαρά λάθη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην περίθαλψη των εγκαυματιών. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Καμμένος έστειλε σκάφη για να περισυνελλέξει τους πυρόπληκτους από το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι 6 ώρες μετά χωρίς να συνοδεύονται από γιατρούς για να κάνουν τη διαλογή στην επιβίβαση, ενώ στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία αν και ήταν σε επιφυλακή, δεν διακομίστηκε ούτε ένας εγκαυματίας.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της, ο κ. Καμμένος αυτοαποθεώνεται ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα έκανε όλα τέλεια στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας στην Ανατολική Αττική την Δευτέρα 23/7/2018. Μάλιστα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι εκείνη την ημέρα τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία ήταν σε επιφυλακή. Η πραγματικότητα είναι ότι υπήρξε ανικανότητα και ανεπάρκεια στη διαχείριση της κρίσης και ειδικότερα των εγκαυματιών και τραυματιών από τη φωτιά.

«Στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία που υποτίθεται ήταν σε ετοιμότητα, δεν διακομίσθη ούτε ένας εγκαυματίας ή τραυματίας από τις πυρκαγιές. Ήταν σε ετοιμότητα για επικοινωνιακούς λόγους και πολιτικές σκοπιμότητες. Στο Ναυτικό Νοσοκομείο, στο 251, στο 401 και στο ΝΙΜΤΣ γιατί δεν διακομίστηκε κανείς εγκαυματίας, αν και ήταν πιο κοντά στη φωτιά από τον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ και διακομίστηκαν όλα τα περιστατικά στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ και το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ που έγινε χαμός;» αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι οι τραυματίες και εγκαυματίες που διακομίστηκαν στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ Νοσοκομείο κατήγγειλαν ότι έμειναν επί  ώρες στη θάλασσα και τα πρώτα σκάφη του στρατού και του λιμενικού τους πλησίασαν έξι ώρες μετά.

«Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι ο κ. Καμμένος δεν φρόντισε τα σκάφη του στρατού και του Λιμενικού να συνοδεύονται από ένα στρατιωτικό γιατρό για να κάνει την διαλογή των πυρόπληκτων που επιβαίνουν στα σκάφη. Να προηγούνται οι βαρύτερα τραυματίες. Τα σκάφη στάθηκαν 10 μέτρα μέσα στο νερό της θάλασσας στις παραλίες Μάτι και Κόκκινου Λιμανιού. Όποιος πυρόπληκτος ήταν πιο γρήγορος και πιο δυνατός έφθανε πρώτος και επιβιβαζόταν στα σκάφη προς το λιμάνι της Ραφήνας. Επικράτησε πανικός. Πού ήταν ο συντονισμός, οι Στρατιωτικοί γιατροί; Η φρεγάτα λένε οι πυρόπληκτοι έφθασε στις 4 το πρωί, όταν όλα είχαν τελειώσει» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου