Σοβαρά προβλήματα στο Θριάσιο προκαλούν οι συχνές βλάβες μηχανημάτων  

Σοβαρά προβλήματα στο Θριάσιο προκαλούν οι συχνές βλάβες μηχανημάτων   

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Θριασίου νοσοκομείου προκαλούν οι συχνές βλάβες και η παλαιότητα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του νοσοκομείου, λόγω ανεπαρκούς κρατικής χρηματοδότησης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πρόσφατο γεγονός στη Γενική ΜΕΘ του νοσοκομείου, με τη βλάβη σε αναπνευστήρα που ήταν συνδεδεμένος και παρείχε αναπνευστική υποστήριξη σε διασωληνωμένο ασθενή, ενώ συχνά βλάβες παρουσιάζουν και οξύμετρα, ηλεκτρονικά θερμόμετρα και πλακέτες (modules) σε οθόνες καταγραφής (monitors).

Παρόμοια γεγονότα συνέβησαν και στα Χειρουργεία του νοσοκομείου, όπου το καλοκαίρι σταμάτησε να λειτουργεί μηχάνημα παροχής αναισθησίας κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης, ενώ πριν μία εβδομάδα παρουσιάστηκε βλάβη σε οθόνη καταγραφής (monitor). Συνολικά, στο Αναισθησιολογικό λειτουργούν οριακά πέντε από τα επτά Αναισθησιολογικά μηχανήματα και εδώ και πολύ καιρό όλα κατά διαστήματα παρουσιάζουν βλάβες και τίθενται περιοδικά εκτός λειτουργίας ή λειτουργούν σε επίπεδο κάτω του 70%, ενώ είναι χωρίς επίσημο service από το Ιούνιο 2014. Επιπλέον, οριστικά εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί οι έξι από τις οκτώ οθόνες καταγραφής (monitors) της Μονάδας Μεταναισθητικής Φροντίδας.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ζητούν από το υπουργείο Υγείας την αναγκαία συντήρηση και αντικατάσταση, όπου χρειάζεται, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του Θριασίου νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό για να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες στις λαϊκές οικογένειες και την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και τη μονιμοποίηση των επικουρικών και εργολαβικών εργαζομένων.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου