Σπυράκια στην πλάτη: Tips για να απαλλαγείτε μια και έξω!

Σπυράκια στην πλάτη: Tips για να απαλλαγείτε μια και έξω!

Τα σπυράκια στην πλάτη δεν εμφανίζονται μόνο στα παιδιά της εφηβείας, αλλά βγαίνουν συχνά και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να απαλλαγείτε από τα σπυράκια στην πλάτη!

Να φοράτε καθαρά ρούχα με ύφασμα που “αναπνέει”

Οποιοδήποτε ρούχο που έρχεται σε επαφή με την πλάτη σας πρέπει να είναι καθαρό και, αν είναι δυνατόν, να είναι κατασκευασμένο από βαμβάκι. Προσπαθήστε να αποφεύγετε τα εφαρμοστά ρούχα. Επίσης, να χρησιμοποιείτε ένα απαλό απορρυπαντικό με ελάχιστο, ή καθόλου άρωμα. Τα σπυράκια στην πλάτη μπορεί να προκληθούν, ή να επιδεινωθούν από υπερβολικά σκληρά, ή πολύ αρωματικά απορρυπαντικά.

Κάντε ντους

Ο ιδρώτας που δεν έχει ξεπλυθεί από την επιδερμίδα δημιουργεί ουσιαστικά ένα φιλόξενο περιβάλλον για τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή. Επιπλέον, μπορεί να φράξει τους πόρους, προκαλώντας ακμή.

Προσοχή με το απορρυπαντικό

Είναι πιθανό να έχετε ευαισθησία σε κάποιο συγκεκριμένο απορρυπαντικό. Αν βγάζετε συχνά σπυράκια στην πλάτη, δοκιμάστε κάποιο άλλο προϊόν.

Να χρησιμοποιείτε προϊόντα σώματος (body wash) χωρίς έλαια

Επιλέξτε κάποιο που θα περιέχει όχι πάνω από 2% σαλικυλικό οξύ. Επικεντρωθείτε σε περιοχές με σπυράκια και περιμένετε 1-2 λεπτά πριν το ξέπλυμα.

Ενυδάτωση με λοσιόν χωρίς έλαια

Χρησιμοποιήστε λοσιόν χωρίς έλαια κάθε φορά που κάνετε μπάνιο ώστε να μην στεγνώνει το δέρμα σας.

Συμβουλευτείτε δερματολόγο

Εάν καμία από τις συμβατικές μεθόδους αντιμετώπισης δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας ώστε να προτείνει λύσεις που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες.