Στα άκρα η κόντρα ΠΟΕΔΗΝ-Πολάκη! Νέες δηλώσεις

Στα άκρα η κόντρα ΠΟΕΔΗΝ-Πολάκη! Νέες δηλώσεις

Νέα σύνεχεια στη κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.Αντί απάντησης σε βίντεο της ΠΟΕΔΗΝ που έδειχνε πως οι θάλαμοι «κυριαρχούνται» από κατσαρίδες, ο αν. υπουργός επέλεξε να κατηγορήσει τον πρόεδρο των εργαζομένων για «σκηνοθεσία» και να ειρωνευτεί τον όγκο των απεργιακών κινητοποιήσεων.

«Όσο το υπουργείο Υγείας θα συνεχίζει και θα εντείνει ακόμα περισσότερο την προσπάθειά του, ο κος Γιαννάκος θα έχει το χρόνο να σκηνοθετεί κινηματογραφικές ταινίες με πρωταγωνιστές μια κατσαρίδα, μια απούσα μαξιλαροθήκη και ότι άλλο ″γράφει″ στην κάμερα της καθημερινής του προπαγάνδας». Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, «με αφορμή τη σημερινή μαζική κινητοποίηση 10 – 15 μελών της ΠΟΕΔΗΝ, τα οποία με μπροστάρη τον πρόεδρο του Δ.Σ. Μιχάλη Γιαννάκο, κίνησαν για το Μέγαρο Μαξίμου….».

Σε ώρα μηδέν

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων μέσω βίντεο  αποτυπώσει τον άθλιο τρόπο, κάτω από τον οποίο επιβιώνουν ασθενείς στα νοσοκομεία της Ελλάδος

Κατσαρίδες περπατούν στους τοίχους μέσα σε θαλάμους που νοσηλεύονται ασθενείς! Αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και υπάρχουν και αποδείξεις για αυτό. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι συνοδοί αναγκάζονται να φέρουν μέχρι και σεντόνια από το σπίτι τους.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας που συνάντησαν τον υπουργό -ανάμεσα τους ήταν και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος- ζήτησαν την δοθεί άμεσα λύση στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά ασθενείς, γιατροί και νοσηλευτές στο ΕΣΥ.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το προεδρείο του συλλόγου των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) την περασμένη εβδομάδα, το 23% των ασθενών που πήγαν σε νοσοκομείο που εφημέρευε χρειάστηκε να περιμένουν πάνω από τέσσερις ώρες σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) για να εξεταστούν από γιατρό.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο: