Στα κάγκελα λογοθεραπευτές και γονείς! Νέες διαμαρτυρίες

Στα κάγκελα λογοθεραπευτές και γονείς! Νέες διαμαρτυρίες

Θύελλα αντιδράσεων τόσο στους επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής όσο και στους γονείς προκαλεί η περικοπή των θεραπειών που προωθεί ο ΕΟΠΥΥ.

Στο πλαίσιο αυτό ο  Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών οργανώνει την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 στις 10:00, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή όπου αναμένεται να παραβρεθούν επαγγελματίες από όλες τις ειδικότητες της Ειδικής Αγωγής.

Οι κλάδοι της Ειδικής Αγωγής διαμαρτύρονται για τις νέες συνθήκες πληρωμών που τους επιβάλλει ο ΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι τους δόθηκαν ελάχιστες ημέρες για διαπραγμάτευση ενώ στο άμεσο μέλλον δε θα γνωρίζουν και με τι ποσά θα αμείβονται για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνουν και οι γονείς των παιδιών, που έχουν ανάγκη από ψυχοκινητική στήριξη και λογοθεραπεία. Έτσι προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και επίδοση επιστολής στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 11:00 π.μ.

Αιτία η περικοπή των θεραπειών που προωθεί ο ΕΟΠΥΥ και έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους γονείς… Το όλο πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά την δραστική περικοπή της δαπάνης για την Ειδική Αγωγή, από 105 εκατ. ευρώ σε 65 εκατ. ευρώ. Περικοπή δηλαδή της τάξης του 40%!

Όπως υποστηρίζουν η “ηγεσία του υπουργείου εμφανίστηκε αμετακίνητη στη θέση της να προχωρήσει σε άμεση σύναψη συμβάσεων ΕΟΠΥΥ και επαγγελματιών Ειδικής Αγωγής, ενώ ανακοίνωσε τη δραστική περικοπή της δαπάνης για την Ειδική Αγωγή, από 105 εκατ ευρώ (μέση ετήσια ιστορική δαπάνη) σε 65 εκατ. Ευρώ. Περικοπή δηλαδή της τάξης του 40%!”