Στα κάγκελα οι γιατροί για την ακύρωση 208 προσλήψεων γιατρών στα ΤΕΠ των Νοσοκομείων

Στα κάγκελα οι γιατροί για την ακύρωση 208 προσλήψεων γιατρών στα ΤΕΠ των Νοσοκομείων

Στα κάγκελα είναι οι νοσοκομειακοί γιατροί καθώς η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας προτίθεται να ακυρώσει την πρόσληψη 208 ειδικευμένων γιατρών, που προορίζονταν να στελεχώσουν μόνιμες θέσεις στα ΤΕΠ των νοσοκομείων του λεκανοπεδίου, για τους οποίους, οι διαδικασίες από το αρμόδιο συμβούλιο επιλογής και κρίσεων έχουν ολοκληρωθεί από τον Ιούνιο.

Σε συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) με τον υφυπουργό Υγείας, ενημερώθηκαν από τον κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη ότι ο διαγωνισμός αναμένεται να αναπεμφθεί γιατί εντοπίστηκαν σωρεία παρατυπιών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ευνοήθηκαν ημέτεροι. Όταν του ζητήθηκε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία, σύμφωνα με τους γιατρούς, ο υφυπουργός ανέφερε μία και μοναδική περίπτωση.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της ΟΕΝΓΕ ακόμη κι αν υπάρχουν παρατυπίες αυτό δεν είναι λόγος για να ακυρωθεί ένας ολόκληρος διαγωνισμός:

“Επισημάναμε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσουν δικαιολογία τυχόν παρατυπίες για να ακυρωθεί όλη η διαδικασία της κρίσης και το σύνολο των διορισμών των γιατρών. Καταγγείλαμε το γεγονός ότι δεκάδες συνάδελφοι προσβάλλονται βάναυσα από τις δηλώσεις του υπουργού υγείας, που άφησε να εννοηθεί ότι διορίζονται ημέτεροι”.

ΙΣΑ: “Να ολοκληρωθούν άμεσα οι προσλήψεις των γιατρών”

Επιστολή με αίτημα την επιτάχυνση της πλήρωσης των θέσεων ΤΕΠ στην 1η και 2η ΥΠΕ απέστειλαν στον υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια και οι γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ). Όπως υποστηρίζουν:

“Τις τελευταίες ημέρες πολλοί γιατροί απευθύνθηκαν στον ΙΣΑ με έκδηλη αβεβαιότητα και αγωνία γιατί ενώ συμμετείχαν στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων ιατρών κλάδου ΕΣΥ σε ΤΕΠ της 1ης ή 2ης ΥΠΕ, παρατηρείται μία χρονοτριβή και υπάρχει ασάφεια ως προς το διορισμό τους”.