Στα μέσα Ιουνίου νομοσχέδιο για τη στήριξη του ΕΣΥ

Στα μέσα Ιουνίου νομοσχέδιο για τη στήριξη του ΕΣΥ

Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη «στήριξη του ΕΣΥ και την αναμόρφωση της ιατρικής νομοθεσίας» σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που είχαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ συναντήθηκαν τόσο με τον υπουργό υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, όσο και με τον αναπληρωτή υπουργό Ανδρέα Ξανθό.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, «το νομοσχέδιο αυτό, όπως ενημερωθήκαμε, θα στοχεύει στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν συσσωρευθεί στο ΕΣΥ και την πλήρη αναμόρφωση της ιατρικής νομοθεσίας, που χρονολογείται από την εποχή του Μεταξά».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση και δεσμεύτηκε για μια ακόμη φορά για την αποπληρωμή των εφημεριών του πρώτου τριμήνου του 2015, στις 27 Μαΐου του τρέχοντος έτους.

Οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ δηλώνουν ότι περιμένουν να γίνουν πράξεις οι δεσμεύσεις αυτές και ενημερώνουν ότι ήδη έχουν σταματήσει οι επισχέσεις εργασίας στα περισσότερα νοσοκομεία.