Στάση εργασίας σήμερα των νοσοκομειακών γιατρών!

Στάση εργασίας σήμερα των νοσοκομειακών γιατρών!

Σε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, προχωρούν σήμερα Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ομοσπονδία τους (ΟΕΝΓΕ), στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι γιατροί καταγγέλλουν τις απολύσεις επικουρικών συναδέλφων τους, εκφράζοντας παράλληλα τη διαφωνία τους με την πρόταση του υπουργείου Υγείας για την οργάνωση του χρόνου εργασίας.

Το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ εκτιμά πως με την παρέμβαση ελαστικοποιείται ο χρόνος εργασίας, διαλύεται κάθε κανονικότητα στο ωράριο και απορυθμίζεται η ζωή των γιατρών.

Η Ομοσπονδία διεκδικεί κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, εξάωρο, πενθήμερο, 30ωρο, με μία εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα, καθώς και επαρκή χρόνο ανάπαυσης κατά τη διάρκεια της εφημερίας.

ΕΙΝΑΠ

Στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση συμμετέχουν και οι γιατροί της Αττικής, όπως ανακοινώθηκε από το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Στη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης, το προεδρείο θα έχει συνάντηση με τον υπουργό υγείας