Στάση εργασίας των γιατρών των Κέντρων Υγείας της Λέσβου

Στάση εργασίας των γιατρών των Κέντρων Υγείας της Λέσβου

Προειδοποιητική τετράωρη στάση εργασίας στα Κέντρα Υγείας και το ΠΕΔΥ Μυτιλήνης για σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουνίου, από τις 9:00 το πρωί ως τις 13:00 το μεσημέρι, αποφάσισαν στη συνέλευσή τους οι γιατροι των Κέντρων Υγείας της Λέσβου.

Προειδοποιούν δε, πως αν δεν πληρωθούν τις εφημερίες του πρώτου τριμήνου, χωρίς περικοπές ως τις 27 Ιουνίου, ξεκινούν από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου επίσχεση εργασίας.

Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας διεκδικούν:

– Αμεση καταβολή χωρίς περικοπές των δεδουλευμένων εφημεριών του 2015 στους γιατρούς των Κέντρων Υγείας και του νοσοκομείου. Να πληρωθούν οι οφειλόμενες εφημερίες του 2012.

– Να ανακληθεί η απαράδεκτη εντολή της 2ης ΥΠΕ για περικοπή εφημεριών στα Κέντρα Υγείας. Κρατική χρηματοδότηση και αυξήσεις των κονδυλίων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής εφημέρευση και λειτουργία των Κέντρων Υγείας, του νοσοκομείου και του ΠΕΔΥ. Αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου.

– Να καλυφθούν οι κενές θέσεις γιατρών και εργαζομένων στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να εφαρμοστεί 24ωρη εφημερία στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης (πρώην ΙΚΑ).

– Αποσύνδεση και πλήρη αυτονομία του νοσοκομείου Λήμνου από το νοσοκομείο Μυτιλήνης. Όχι στις αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών. Καθιέρωση θετικών κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών και προσωπικού σε μονάδες απομακρυσμένων περιοχών.

– Δημόσιο, δωρεάν και καθολικό πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, με ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό και γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Δωρεάν πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων, χωρίς προϋποθέσεις.