Στη δικαιοσύνη οι απλήρωτοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ!

Στη δικαιοσύνη οι απλήρωτοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ!

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών προσέφυγε ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας αναζητώντας ευθύνες γιατί παραμένουν απλήρωτοι οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών όπως αναφέρει, έχοντας εξαντλήσει κάθε άλλη προσπάθεια, προχώρησε σε αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Ζητά από τις εισαγγελικές αρχές τη διερεύνηση για τυχόν ποινικές ευθύνες εκείνων που αν και όφειλαν, με πράξεις ή παραλείψεις τους προβαίνουν στην κατ’ εξακολούθηση παρακράτηση δεδουλευμένων αποδοχών από παρασχεθείσες υπηρεσίες των ιατρών μελών του συμβεβλημένων με το ΕΟΠΥΥ.

Επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι τόσο ο ΙΣΑ όσο και μέλη του έχουν διαμαρτυρηθεί, ενώ ερωτήσεις για το θέμα αυτό έχουν γίνει στη Βουλή, πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας δημόσιες αναφορές και καταγγελίες από τις οποίες προκύπτει αβίαστα ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις εισφορές των ταμείων, η «τρύπα” στο ταμείο του Οργανισμού ολοένα μεγαλώνει.

Το ζήτημα διογκώθηκε- σημειώνει ο ΙΣΑ– γιατί φορείς κοινωνικής ασφάλισης δεν αποδίδουν εγκαίρως ή καθόλου στον ΕΟΠΥΥ τις εισφορές που έχουν εισπράξει.