Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν για το ασφαλιστικό οι γιατροί

Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν για το ασφαλιστικό οι γιατροί

Άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη ενάντια στις διατάξεις του ασφαλιστικού που θίγουν αναδρομικά τους ελεύθερους επαγγελματίες επιστήμονες ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης ,o πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής.

Με την τροποποίηση του ασφαλιστικού που θεσμοθέτησε η Κυβέρνηση, τα προσβλεπόμενα έσοδα θα μειωθούν, με αντίστοιχη μείωση και της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών, τόνισαν οι επικεφαλής των τριών επιστημονικών φορέων και ενημέρωσαν αναλυτικά για τις επιπτώσεις της κατάργησης της δυνατότητας που δόθηκε πριν λίγους μήνες στους «νέους» (μετά την 1/1/1993) ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ να υπαχθούν σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία και ζήτησαν επιτακτικά την άμεση απόσυρση της σχετικής διάταξης του πολυνομοσχεδίου (άρθρο 21, παρ. 1 εδάφιο η, και παρ. 2) που συζητείται στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι η διάταξη πλήττει άμεσα και αναδρομικά 20.000 μηχανικούς, 7.000 ιατρούς και 6.000 δικηγόρους και για αυτό το λόγο ξεκινούν δικαστικές προσφυγές εντός της εβδομάδας με τη σειρά σε όλους τους βαθμούς της Ελληνικής Δικαιοσύνης και όχι μόνο.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, τόνισε ότι οι νέοι επιστήμονες που έχουν μείνει στον τόπο μας έχουν να αντιμετωπίσουν, εκτός από την ανεργία, και τον παραλογισμό να πληρώνουν εισφορές όσο και ένας μάχιμος στον εργασιακό στίβο επιστήμονας.

«Εμείς σε μία τέτοια παράλογη κατάσταση, ενώνουμε τις δυνάμεις μας», σημείωσε. «Αυτές οι δυνάμεις σαφέστατα θα δώσουν απαντήσεις μέσα από τη προσφυγή που θα κάνουμε στις δικαστικές αρχές και φυσικά θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτό δεν είναι μία εικονική συνεννόηση, είναι μία πραγματική και θα το πάμε μέχρι τέλους. Σήμερα μέσα από τις εγχώριες δικαστικές διαδικασίες και αύριο όπου αλλού χρειαστεί. Και φυσικά θεωρούμε, επειδή έχουμε και άλλα ζητήματα να αντιμετωπίσουμε και ως γιατροί και ως δικηγόροι και ως μηχανικοί και ως οδοντίατροι και οι υπόλοιπες, δικαστικοί και λοιπά, είναι σίγουρο ότι αυτή η ένωση και η ενότητα θα μας δώσει την δυνατότητα να συζητήσουμε και για τα άλλα προβλήματα τα οποία έχουν οι επιστήμονες και οι νέοι συνάδελφοί μας και θα το πάμε μέχρι τέλους. Δεν μπορεί η επιστημονική κοινότητα της χώρας μας να έχει την μεγαλύτερη επιστημονική κατάρτιση – και αυτό είναι αποδεδειγμένο όπου και αν βρεθούν στην Ευρώπη – και εδώ να είναι άνεργοι πολίτες, αδύναμοι και φυσικά συνεχώς από ένα κράτος που πυροβολεί εναντίον τους».