Στη Βουλή την άλλη εβδομάδα η ρύθμιση για καθολική κάλυψη ανασφάλιστων πολιτών

Στη Βουλή την άλλη εβδομάδα η ρύθμιση για καθολική κάλυψη ανασφάλιστων πολιτών

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση η νομοθετική ρύθμιση για την καθολική κάλυψη των δύο εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών, όπως προανήγγειλε, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση των από 24.12.2015 και από 30.12.2015 Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, για τη ρύθμιση κατεπειγόντων θεμάτων διαφόρων υπουργείων.

Ο αρμόδιος υπουργός επεσήμανε στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Εμείς, με αυξημένη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό που έχει γίνει -και το αποδείξαμε στη συζήτηση του προϋπολογισμού-, αλλά και με τη συνέργεια των πόρων της κοινωνικής ασφάλισης, που επίσης έχει αρχίσει ήδη να υλοποιείται και οι μεταβιβάσεις πόρων και τον Γενάρη από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τον ΕΟΠΥΥ το αποδεικνύουν αυτό, θέλουμε να ενισχύσουμε τη λειτουργικότητα, την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα του δημόσιου συστήματος υγείας αυτή την περίοδο.

Γι’ αυτό ακριβώς προχωρούμε την επόμενη εβδομάδα και θα έχουμε τη νομοθετική ρύθμιση της καθολικής κάλυψης των ανασφάλιστων ανθρώπων». Όπως τόνισε ο κ. Ξανθός, «θεωρούμε ότι ήδη, από τη συζήτηση που έχει γίνει στη Βουλή, υπάρχει κλίμα ανακούφισης στην κοινωνία γι’ αυτή την εξέλιξη».

Ωστόσο στην ίδια συνεδρίαση ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αποκάλυψε ότι το πρόγραμμα για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων ισχύει εδώ και ενάμιση χρόνο: «Ο υπουργός λέει ότι καλύπτει ανασφάλιστους. Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Δεν το ξέρετε ότι έχει γίνει ενάμισι χρόνο; Έχουν λάβει 240.000 συμπολίτες μας με τα ονοματεπώνυμά τους κάλυψη σαν να ήταν ασφαλισμένοι με όλα. Και το παρουσιάζετε σαν κάτι καινούργιο;», σημείωσε χαρακτηριστικά στον νυν Υπουργό Υγείας ο κ. Γεωργιάδης.