Στην Ελλάδα το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μαστολογίας

Στην Ελλάδα το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μαστολογίας

Η Διεθνής Εταιρεία Μαστολογίας στο πρόσφατο 19ο Παγκόσμιο Συνέδριό της που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία, με ομόφωνη απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης επέλεξε την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας για τη διεξαγωγή του 21ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Μαστολογίας, στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2020.

Συγχρόνως, στη διάρκεια του πανηγυρικού εορτασμού για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της  Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας στο Στρασβούργο, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Καθ. κ. Alexander Mundinger   βράβευσε την Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, Καθ. Γυναικολόγο-Χειρουργό-Μαστολόγο κ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα για τη συνολική της συνεισφορά   στη Μαστολογία  και για τη θεραπευτική φροντίδα που προσφέρει στις ασθενείς της.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Ελλάδα για δεύτερη φορά, μετά το 1992 όπου είχε πραγματοποιηθεί το πρώτο με ιδιαίτερη επιτυχία, στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου RODOS PALACE στη Ρόδο.

Στις εργασίες του σημαντικού αυτού και τιμητικού για τη χώρα μας γεγονότος, αναμένεται να παραστούν περισσότεροι από 2.000 διακεκριμένοι επιστήμονες απ’ όλον τον κόσμο στον τομέα της πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας των παθήσεων του μαστού και ειδικότερα του καρκίνου του μαστού, γεγονός το οποίο πέραν του υψηλού επιστημονικού κύρους που θα προσδώσει στην Ελλάδα, συγχρόνως θα αποτελέσει ιδιαίτερα ελπιδοφόρα συμβολή στην τουριστική προβολή της συμπρωτεύουσας.