Στην τελική ευθεία η πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»!

Στην τελική ευθεία η πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»!

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Centre» καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Όπως είναι ήδη γνωστό το νοσοκομείο διεκδικείται από δύο ξένα επενδυτικά funds και το Ίδρυμα Ωνάση – το οποίο δήλωσε πως θα το δωρίσει στο ελληνικό δημόσιο – ωστόσο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αν αυτό τελικά αποτυπωθεί και στην κομβική για τον διαγωνισμό κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών.

Η πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν» ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο με την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας που ανέλαβε για λογαριασμό της Πειραιώς η PricewaterhouseCoopers (PwC). Η PricewaterhouseCoopers θα αξιολογήσει τις δεσμευτικές οικονομικές προσφορές και θα συντάξει έκθεση την οποία και θα παραδώσει στην Τράπεζα Πειραιώς, στην οποία ανήκει το νοσοκομείο.

Οι υποψήφιοι ήταν αρχικά δύο, ένα από τα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια του Αμπου Ντάμπι, το Μubadala Investment Company και η Farallon Capital Μanagement, ένας αμερικανικός επενδυτικός οργανισμός με έδρα το Σαν Φρανσίσκο. Ο τρίτος ενδιαφερόμενος έχει ελληνική ταυτότητα, πρόκειται για το Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο «καλωσόρισε» η κυβέρνηση αμέσως μόλις κατατέθηκε η μη δεσμευτική προσφορά του.