Στήριξη της «Φλόγας» από τη Roche Hellas

Στήριξη της «Φλόγας» από τη Roche Hellas

Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Το σωματείο συμπαραστέκεται στις οικογένειες και για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Στις βασικές επιδιώξεις της «Φλόγας» περιλαμβάνονται:

Θεσμικό πλαίσιο που να διέπει τη νοσηλεία του παιδιού.

Εκπαίδευση παιδιάτρων στα ογκολογικά τμήματα.

Φροντίδα εφήβων στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Ψυχολογική στήριξη των οικογενειών.

Σαφής, ειλικρινής ενημέρωση του γονιού.

Κοινωνική φροντίδα.

Ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον καρκίνο στο παιδί.

Η «Φλόγα» θα συνεχίσει:

Όσο ο καρκίνος σκοτώνει το ένα από τα τρία παιδιά που νοσούν.

Όσο ο καρκίνος θεωρείται επάρατος και όσο ο λαός μας φοβάται ακόμα και να προφέρει το όνομα του.

Όσο η πολιτεία δεν ανταπεξέρχεται ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις της.

Στήριξη της «Φλόγας»

Με πρωτότυπο τρόπο και σε συνεργασία με την Εταιρεία Παθολόγων Ογκολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), υλοποιήθηκε η πρωτοβουλία της Roche Hellas για την οικονομική υποστήριξη της «Φλόγας», στο πλαίσιο του φετινού 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ογκολογίας.

Μέσα από την παρουσία της στο μεγαλύτερο ογκολογικό συνέδριο της χώρας, η Roche Hellas,  έδωσε την ευκαιρία στους επαγγελματίες υγείας να προσφέρουν έμπρακτα στο παιδί που νοσεί από καρκίνο με έναν εύκολο και ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο.

Για κάθε μια στάση των συνέδρων στο εκθεσιακό περίπτερο της Roche Hellas και με κάθε «χτύπημα» της κάρτας διαπίστευσής τους, η Roche Hellas προσέφερε ένα συμβολικό ποσό στα παιδιά που το έχουν ανάγκη, συγκεντρώνοντας συνολικά 3.000 ευρώ.

Με τη σημαντική υποστήριξη της Roche Hellas και της ΕΟΠΕ η «Φλόγα» θα ενισχύσει την προσπάθεια της για την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, καθώς και για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη δωρεά μυελού των οστών.