Στο δρόμο οι επικουρικοί γιατροί! Έρχονται κινητοποιήσεις!

Στο δρόμο οι επικουρικοί γιατροί! Έρχονται κινητοποιήσεις!

Στο δρόμο αναμένεται να βρεθούν οι επικουρικοί γιατροί καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους με το δημόσιο σύστημα και δεν αναμένεται να ανανεωθούν, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θεωρεί πως πρέπει να προσληφθούν νέοι επικουρικοί γιατροί. Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες συμβάσεις των επικουρικών γιατρών λήγουν Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Όμως η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) μιλά για απολύσεις και ξεκινά κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα η ΟΕΝΓΕ στη συνεδρίασή της στις 9/06/17, αποφάσισε να προκηρύξει στάση εργασίας στις 14/06/17 11.00 με 15.00 και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 12.00, όπως αναφέρει: «ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών ιατρών και στην πρόταση του Υπουργείου Υγείας για την οργάνωση του χρόνου εργασίας στη βάση της αντιδραστικής ευρωπαϊκής οδηγίας που ελαστικοποιεί το χρόνο εργασίας, σμπαραλιάζει κάθε κανονικότητα στο ωράριο και απορυθμίζει τη ζωή των ιατρών».

Εκτός των άλλων οι νοσοκομειακοί γιατροί δε συμφωνούν με τις αλλαγές στο ωράριο που προωθεί στα νοσοκομεία η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς εκτιμούν πως υιοθετείται ένα ελαστικό ωράριο με άγνωστη την εξέλιξη των εργασιακών σχέσεων. Δείτε ΕΔΩ τις αλλαγές: «Αλλάζει το ωράριο και οι εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ! Τι φέρνει νομοσχέδιο του υπ.Υγείας»

Η ΟΕΝΓΕ ζητά να εφαρμοσθεί 6ωρο ωράριο, 5μερο, 30ωρο με μία εφημερία τη βδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα.

 

Share Button