Στο δρόμο κατεβαίνουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες!

Στο δρόμο κατεβαίνουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες!

Στο δρόμο κατεβαίνουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης,η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων σε ανακοίνωση της αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Κόβουν θεραπείες από τα παιδιά με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τον 21ο αιώνα με τέτοια γιγάντια ανάπτυξη της επιστήμης τα παιδιά μας, οι άνθρωποί μας να κινδυνεύουν να μείνουν βαριά ανάπηροι ή να κινδυνεύει η ζωή τους επειδή εμείς δεν μπορούμε να πληρώνουμε στο εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής. Όταν, πριν από 40 και 50 χρόνια αυτά σε κάποιες χώρες ήταν εξασφαλισμένα και δωρεάν με υψηλή ποιότητα για το σύνολο των παιδιών, για το σύνολο των λαών, γιατί τα κράτη τους είχαν άλλο σύστημα και άλλες προτεραιότητες.

Στα ΚΕΠΑ γίνεται σφαγή, αφήνουν αναπήρους χωρίς επιδόματα και σακατεμένους εργάτες χωρίς συντάξεις αναπηρίας.

Η ΣΕΑΑΝ διεκδικεί:

Καταβολή εδώ και τώρα (μέσα στο καλοκαίρι) όλων των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ σε γονείς και ασθενείς για τις θεραπείες τους με την κατάθεση των δικαιολογητικών ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν όλα τα παιδιά κανονικά τις θεραπείες τους από τον Σεπτέμβρη.

Κάλυψη 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των θεραπειών που έχουν ανάγκη τα παιδιά με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.

Να σταματήσει η σφαγή των ΚΕΠΑ.

Κανένας ανάπηρος και χρονίως πάσχων χωρίς τα αναγκαία για να ζήσει (επίδομα, σύνταξη αναπηρίας)».

Μεταξύ των αιτημάτων είναι: «Να ιδρυθούν τώρα κρατικές δομές με δωρεάν υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής. Κάτω τα χέρα από τα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας».