Στο δρόμο και πάλι γιατροί για το ασφαλιστικό!

Στο δρόμο και πάλι γιατροί για το ασφαλιστικό!

Στο δρόμο και πάλι γιατροί και αλλά και οι υπόλοιποι επιστήμονες που θίγονται από το ασφαλιστικό.

Ειδικότερα γιατροί καθώς και όλοι οι υγειονομικοί θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό που διοργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων και Μισθωτών Επιστημόνων, την Τρίτη 14 Μάρτη στις 6:30 μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Μαζί με τους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΟΕΝΓΕ), μέρος στην κινητοποίηση αναμένεται να λάβουν και οι ιδιώτες γιατροί, οι οποίοι άλλωστε και πλήττονται πρώτοι από όλους από το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα.

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ο κλάδος διεκδικεί:

• Κατάργηση όλων των αντι-ασφαλιστικών νόμων. Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.

• Επιδότηση στο 80% του μισθού και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη του άνεργου γιατρού, κατά τη διάρκεια της αναμονής για ειδικότητα.

• Άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας στην Κοινωνική Ασφάλιση. Πλήρης κάλυψη από το κράτος των κλεμμένων αποθεματικών των ταμείων. Όχι στο «τζογάρισμα» των αποθεματικών.

• Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας των υγειονομικών.

• Αποκατάσταση των μισθολογικών και ασφαλιστικών απωλειών. Μείωση των εισφορών για τον κλάδο της σύνταξης.

• Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος. Κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων για τον κλάδο της Υγείας.