Στο ΚΑΤ ο Μητσοτάκης για τα εγκαίνια 30 νέων κλινών ΜΕΘ

Στο ΚΑΤ ο Μητσοτάκης για τα εγκαίνια 30 νέων κλινών ΜΕΘ

 

Το ΚΑΤ αναμένεται να επισκεφτεί στις 09:00 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για τα εγκαίνια 30 κλινών ΜΕΘ, δωρεά του «Σταύρος Νιάρχος».

Όπως έχει συμβεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ΜΕΘ εντάσσονται στο σύστημα υγείας τόσο από ιδιώτες όσο και από ιδρύματα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, η κυβέρνηση παρέλαβε 565 κλίνες ΜΕΘ και έχουν φτάσει στις 1.303, ενώ συνεχίζεται η ενίσχυση τους. Οι 667 είναι Covid, οι 636 είναι non-Covid.

«Έχουμε υπερδιπλασιάσει ήδη τις κλίνες εντός πανδημίας και έχουμε μηδέν αναμονές σε κλίνες ΜΕΘ εντός πανδημίας. Τέτοια εποχή θυμίζω, διαχρονικά, είχαμε 30-35 αναμονές για κλίνη εντατικής θεραπείας χωρίς πανδημία, για τον απλό ιό της γρίπης», σημείωσε ο κ. Κικίλιας το απόγευμα της Τετάρτης από τη Βουλή.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως υπάρχει και συνέχεια, αφού με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» θα προστεθούν άλλες 120 κλίνες ΜΕΘ από τις 174 που έχει συνολικά δωρίσει, οι περισσότερες τις επόμενες ημέρες.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στην ταχύτητα υλοποίησης των κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», δωρεά της Βουλής των Ελλήνων.

Παράλληλα, υπογράμμισε και τη διασφάλιση του απαραίτητου εξοπλισμού, του προσωπικού και της εκπαίδευσής του για τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ σημείωσε πως μεγάλη ποσότητα εξοπλισμού, κυρίως μηχανήματα για ΜΕΘ, προσφέρθηκαν από δωρητές που θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Οι δωρεές αυτές αφορούσαν μηχανήματα, αναλώσιμα, υγειονομικό υλικό και χρήματα».