Στο νοσοκομείο «Παίδων» δεν εντόπισαν τη σφαίρα στο κεφάλι του νεκρού μαθητή

Στο νοσοκομείο «Παίδων» δεν εντόπισαν τη σφαίρα στο κεφάλι του νεκρού μαθητή

Σοκάρει η είδηση του θανάτου του παιδιού στο Μενίδι από αδέσποτη σφαίρα ενώ αυτό βρισκόταν στον χώρο του σχολείου. Το παιδάκι ξαφνικά κατά τη σχολική γιορτή για τη λήξη της χρονιάς έπεσε στο έδαφος. Όλοι νόμιζαν ότι λιποθύμησε εξαιτίας παθολογικού προβλήματος και πέφτοντας χτύπησε το κεφάλι του, γι’ αυτό αιμορραγούσε.

Ο 11χρονος μαθητής διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών. Ωστόσο, οι γιατροί στο νοσοκομείο δεν είχαν εντοπίσει το τραύμα από τη σφαίρα, το οποίο διαπίστωσε ο ιατροδικαστής κατά τη νεκροτομή.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, υπάρχει «οπή στο πάνω μαλακό μέρος της κεφαλής από την οποία έβγαλε βλήμα πυροβόλου όπλου που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού». Όπως είπε ο ιατροδικαστής η βολίδα χτύπησε το παιδί στο επάνω μέρος του κεφαλιού και η πρώτη εκτίμηση είναι πως πρόκειται για βλήμα των 9mm.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε για το τραγικό περιστατικό το νοσοκομείο Παίδων εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «ο ανήλικος Σ.Μ., διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας διασωληνομένος, άσφυγμος και με αμφοτερόπλευρη μυδρίαση.

Άμεσα ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ανάνηψης, η οποία αν και εφαρμόσθηκε για 50 λεπτά, απέβη άκαρπη.

Ο χρόνος κατά τον οποίο το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων αναλώθηκε αποκλειστικά στη προσπάθεια ανάνηψης και όχι στη διερεύνηση αιτίας θανάτου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας από Ιατροδικαστή, όπου και παραπέμφθηκε».