Σύσκεψη της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για τον κορoνοϊό, του ΙΣΑ

Σύσκεψη της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για τον κορoνοϊό, του ΙΣΑ

Η ανάγκη να ενταθεί η ενημέρωση των πολιτών για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και της πρόληψης της μετάδοσης του κορωνοϊού, τονίστηκε στο πλαίσιο της σύσκεψης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Oι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα ποσοστά εμβολιασμού των ηλικιωμένων που είναι χαμηλότερα από τα αντίστοιχα ποσοστά άλλων χωρών της Ευρώπης. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει μεταξύ άλλων, στην αυξημένη θνητότητα που παρουσιάζει η χώρα μας. Παράλληλα τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη πρόληψης των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στο νοσοκομειακό περιβάλλον.

Aκόμη, συζητήθηκαν οι εκστρατείες ενημέρωσης για τον εμβολιασμό και την πρόληψη του SARS-CoV-2 που έχει διεξάγει ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής και αποφασίσθηκαν νέες σημαντικές δράσεις, για την ενημέρωση των ατόμων της τρίτης ηλικίας που εξακολουθούν να παραμένουν ανεμβολίαστοι, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους.

«Μπαίνουμε σε μία δύσκολη περίοδο και οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για την πορεία της επιδημίας. Ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής οργανώνουν νέες σημαντικές δράσεις για την υγειονομική θωράκιση της Αττικής. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας που παραμένουν ανεμβολίαστοι και θέτουν σε κίνδυνο τόσο τη δική τους υγεία όσο και την υγεία του κοινωνικού συνόλου να εμβολιαστούν άμεσα», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή της κ. Χρυσούλας Νικολάου Καθηγήτριας Βιοπαθολογίας Ανοσολογίας Αντιπροέδρου ΚΕ.ΣΥ, του κ. Γιώργου Σαρόγλου Ομ. καθηγητή Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας, του κ. Χαρίλαου Κουτή, ομότιμου καθηγητή Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας, της κ. Κυριακής Κανελλακοπούλου Παθολόγου-Λοιμωξιολόγου, του κ. Ανδρέα Πάγκαλη ειδικού Παθολόγου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος Α’ Αντιπρόεδρος, Σ.Τσούκαλος Γ. Γραμματέας, Ι.Κεχρής, Τ.Χατζής, Π.Λεονάρδου, και ο Π. Ευσταθίου, συντονιστής της Ομάδας διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας.