Τα δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. στην Ορεστιάδα

Τα δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. στην Ορεστιάδα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ) θα πραγματοποιήσει δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια στην πόλη της Ορεστιάδας. Τα σεμινάρια αφορούν τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 και για τους φροντιστές τους συνεχίζονται.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια θα διεξαχθούν στις 18 και 19 Φεβρουαρίου στις για τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τους φροντιστές τους: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Διεύθυνση: Βασιλέως Κωνσταντίνου 11) κααι για τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και τους φροντιστές τους: Αμφιθέατρο Πολιτιστικού Πολύκεντρου (Διεύθυνση: Κωνσταντινουπόλεως 59). Αναλυτικά οι ώρες διεξαγωγής των επιμορφωτικών σεμιναρίων είναι την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου από τις 17:00 μ.μ. έως 21:15 μ.μ. και το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:30 μ.μ.

Τα σεμινάρια διεξάγονται στο πλαίσιο της πράξης «Ανάπτυξη Προτύπου Μοντέλου Ποιότητας στην Αγωγή Υγείας, Αυτοφροντίδα – Μακροχρόνια Φροντίδα Ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη», η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020». Για την υλοποίησή τους έχουν διατεθεί πόροι από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Αξίζει να αναφερθεί ότι τελευταίος σταθμός των επιμορφωτικών σεμιναρίων θα είναι η πόλη της Αλεξανδρούπολης όπου τα επιμορφωτικά σεμινάρια θα διεξαχθούν τον Μάρτιο.

Οι εμνδιαφερόμενοι για τις εκπαιδευτικές δράσεις της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ., μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.Δ.ΙΑ.: 210 520 1474 – 6955484580, του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Ροδόπης «ΓΛΥΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»: 25310 86009 – 6985761968 και του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Έβρου: 6959868515

Για την είσοδο στον χώρο των σεμιναρίων λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων έναντι της πανδημίας, οι ενήλικες συμμετέχοντες θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης του τελευταίου τριμήνου. Σχετικά με τους ανηλίκους από 4 – 17 ετών, απαιτείται είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου τριμήνου ή πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος self test τελευταίου 24ώρου ή rapid test τελευταίου 48ωρου. Επιπλέον, πληροφορούμε όλους όσους θα παρακολουθήσουν τα σεμινάρια ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις αίθουσες όπου αυτά θα πραγματοποιούνται.