Τα τέσσερα κρυφά οφέλη του σεξ στην υγεία!

Τα τέσσερα κρυφά οφέλη του σεξ στην υγεία!

Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα, πέραν από εξαιρετικά ευχάριστη, κάνει και ιδιαίτερο καλό στην υγεία μας, όπως αναφέρουν οι ειδικοί!

Μάθετε ποια είναι αυτά!

Εξαφανίζει τον πονοκέφαλο

Οι ενδορφίνες που αναφέραμε προηγουμένως πως απελευθερώνονται κατά την διάρκεια του σεξ δρουν και ως παυσίπονα για ζητήματα όπως ο πονοκέφαλος. Επίσης, βοηθούν στην ανακούφιση των καταπονημένων μυών, ανακουφίζοντας ακόμα και τους πόνους στον αυχένα.

Βελτιώνει τον ύπνο

Μετά το σεξ, ο οργανισμός μας απελευθερώνει μια ουσία που ονομάζεται προλακτίνη, η οποία μπορεί να μας βοηθήσει να αποκοιμηθούμε πιο εύκολα. Την ίδια λειτουργία μπορεί να έχει και η οξυτοκίνη, η λεγόμενη «ουσία του έρωτα».

Καταπολεμά το στρες

Η σεξουαλική επαφή είναι ένα από τα ισχυρότερα αγχολυτικά καθώς κατά την διάρκεια της ο οργανισμπός απελευθερώνει ενδορφίνες και ωκυτοκίνη, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να ενεργοποιούν το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου. Παράλληλα, οι ουσίες αυτές δημιουργούν συναισθήματα οικειότητας και χαλάρωσης.

Ασπίδα στις ιώσεις

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Wilkes στις Η.Π.Α. εντόπισε πως όσοι κάνουν τακτικά σεξ έχουν αυξημένα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α,που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προστατεύει από λοιμώξεις όπως το κρυολόγημα.