Τα “βρήκαν” φαρμακοποιοί ΕΟΠΥΥ! Υπεγράφη η συμφωνία

Τα “βρήκαν” φαρμακοποιοί ΕΟΠΥΥ! Υπεγράφη η συμφωνία

Η συλλογική σύμβαση προμήθειας φαρμάκων υπογράφηκε τελικά μεταξύ ΕΟΠΥΥ – ΠΦΣ – Υπουργείου Υγείας πράγμα που σημαίνει ότι οι διαβητικοί θα προμηθεύονται κανονικά τα αναλώσιμα τους από τα φαρμακεία.

Νωρίς σήμερα το πρωί οι συνδικαλιστές φαρμακοποιοί συναντήθηκαν στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ παρουσία και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, προκειμένου να υπογράψουν τη σύμβαση.

Τι αλλάζει

Με την επέκταση της σύμβασης, αλλάζει ο τρόπος αποζημίωσης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, αναλώσιμων υλικών και θεραπευτικών σκευασμάτων ειδικής διατροφής που χορηγούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία όλης της χώρας.

Πλέον, οι Πολίτες θα προμηθεύονται προϊόντα και υλικά, χωρίς να προπληρώνουν ή καταβάλλοντας –όπου προβλέπεται – μόνο τη συμμετοχή τους.

Πρόκειται για ιατροτεχνολογικά προϊόντα και υλικά, όπως για παράδειγμα αναλώσιμα για το σακχαρώδη διαβήτη, ιατρικές συσκευές υποστήριξης αναπνευστικών προβλημάτων, καθετήρες, προϊόντα κατακλίσεων καθώς και σκευάσματα ειδικής διατροφής.

Συγκεκριμένα, όλα τα προϊόντα θα χορηγούνται μέσω των φαρμακείων με σήμανση όπως φέρουν οι συσκευασίες φαρμάκων (ειδικό barcode για κάθε είδος).

Σημειώνεται ότι στη σύμβαση που υπεγράφη, υπάρχει πρόβλεψη – σύμφωνα με το νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχής Υπηρεσιών (Ε.Κ.Π.Υ) και οι ανασφάλιστοι να προμηθεύονται τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και υλικά με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που χορηγούνται στους ασφαλισμένους.