Τελικά είναι το σεξ απαραίτητο “συστατικό” για έναν ευτυχισμένο γάμο;

Τελικά είναι το σεξ απαραίτητο “συστατικό” για έναν ευτυχισμένο γάμο;

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, το σεξ είναι το βασικό στοιχείο ενός ευτυχισμένου γάμου. Οι ερευνητές βρήκαν ότι η σεξουαλική επαφή έχει ως αποτέλεσμα την ικανοποίηση των δύο συντρόφων που διαρκεί για δύο ημέρες και μπορεί να ενισχύσει τη συνολική ικανοποίηση από μια μακροχρόνια σχέση. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο «Psychological Science».

Μια σειρά μελετών έχει δείξει ότι το σεξ συμβάλλει στη δημιουργία μακροχρόνιου δεσμού ανάμεσα σε δύο συντρόφους, αλλά οι ερευνητές της νέας έρευνας τονίζουν ότι τα ζευγάρια δεν έχουν σεξουαλικές επαφές κάθε ημέρα. Σύμφωνα με τη Διεθνή Εταιρεία της Σεξουαλικής Ιατρικής, μόνο το 21% των παντρεμένων ανδρών και το 24% των παντρεμένων γυναικών κάνουν σεξ τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα. Τι είναι αυτό, λοιπόν, που διατηρεί τον δεσμό στα μεσοδιαστήματα της σεξουαλικής δραστηριότητας;

Οι ερευνητές υπέθεσαν ότι η σεξουαλική επαφή ενισχύει τον δεσμό των δύο συντρόφων και ότι το αίσθημα ικανοποίησης που παράγεται διατηρείται και στο ενδιάμεσο των σεξουαλικών επαφών. Με τον τρόπο αυτόν οι δύο σύντροφοι παραμένουν ικανοποιημένοι από τη σχέση τους σε βάθος χρόνου. Για την εξέταση της ερευνητικής τους υπόθεσης οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα δύο άλλων μελετών, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 214 νεόνυμφα ζευγάρια.

ΠΗΓΗ: www.andrologia.gr