Τελικά κάνει καλό το τυρί στην υγεία; Έρευνα

Τελικά κάνει καλό το τυρί στην υγεία; Έρευνα

Είναι κοινό μυστικό ότι το τυρί πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, αν θέλουμε να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας και την υγεία της καρδιάς μας. Κάποιοι ειδικοί, όμως, σύμφωνα με τελευταία ευρήματα, έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι το τυρί εν τέλει δεν είναι και τόσο κακό, με την περιεκτικότητά σε ασβέστιο, πρωτεΐνη και προβιοτικά να θεωρείται ότι υπερτερεί έναντι των αρνητικών χαρακτηριστικών του.

Επιστήμονες από την Ολλανδία και την Κίνα εξέτασαν δεδομένα από 15 μελέτες που παρακολούθησαν υγιείς συμμετέχοντες μέχρι και 10 χρόνια. Κατέληξαν στο ότι όσοι παραδέχτηκαν ότι κατανάλωναν τυρί καθημερινά, παρουσίαζαν 14% μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και 10% μικρότερο κίνδυνο εγκεφαλικών, σε σχέση με αυτούς που απείχαν από το τυρί.

Προτού, όμως, αρχίσετε να γεμίζετε το πιάτο σας με μοτσαρέλα, φέτα και χαλούμι, να σας πούμε ότι τα οφέλη συνδυάζονται με κατανάλωση ποσοτήτων μέχρι 40 γραμμάρια καθημερινά κι όχι παραπάνω. Χρειάζονται, όμως, ακόμη περισσότερες έρευνες για να εξασφαλιστεί ότι συγκεκριμένα είδη τυριών είναι καλύτερα από άλλα, με τη φέτα και το κατσικίσιο να έχουν το θετικό ότι δεν προέρχονται από αγελαδινό γάλα και τα λιπαρά τους είναι σχετικά χαμηλά, το προβολόνε ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και την παρμεζάνα και το κότατζ ότι είναι πλούσια σε πρωτεΐνη.

Share Button