Τελικά πόσο σημαντικά είναι τα προκαταρκτικά στο σεξ;

Τελικά πόσο σημαντικά είναι τα προκαταρκτικά στο σεξ;

Ερευνητικές μελέτες που έχουν κατά καιρούς πραγματοποιηθεί ερίζουν για την σημασία των προκαταρκτικών στο σεξ αλλά και για το χρόνο που πρέπει να διαρκούν.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Ιταλίας Αuiilla πραγματοποίησαν έρευνα σε 2.360 γυναίκες. Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις τους τα προκαταρκτικά παιχνιδάκια του σεξ δεν είχαν καθόλου σημασία για εκείνες αφού εστίαζαν περισσότερο στο χρόνο που διαρκεί η ερωτική επαφή.

“Μεγαλύτερη σημασία έχει η διάρκεια και η ποιότητα της ίδιας της σεξουαλικής πράξης παρά τα προκαταρκτικά”, δήλωσε ο καθηγητής Στούαρτ Μπρόντι, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της μελέτης αυτής.

Από την άλλη μια ακόμη άλλη μελέτη από το ερευνητικό Κέντρο της Πράγας που πραγματοποιήθηκε σε άνδρες και γυναίκες απέδειξε ότι ο χρόνος που χρειάζεται να διαρκούν τα προκαταρκτικά, ώστε να διεγερθεί ένας άνδρας ή μια γυναίκα, είναι περίπου 10 λεπτά.

Χρυσή τομή

Εντούτοις επειδή δεν γίνονται όλες οι σεξουαλικές επαφές στις ίδιες συνθήκες, ούτε οι ανάγκες του κάθε ατόμου είναι πάντα οι ίδιες, είναι σημαντικό για το ζευγάρι να είναι ευέλικτο και να προσαρμόζει τις σεξουαλικές του πρακτικές στις εκάστοτε προσωπικές τους επιθυμίες. Στο πλαίσιο αυτό η “χρυσή τομή” του χρόνου των προκαταρκτικών κυμαίνεται στα 15 περίπου λεπτά.

Εξηγώντας τους λόγους που οι άνδρες προσπερνούν τα προκαταρκτικά ως κύρια αιτία θεωρείται το γεγονός πως έχουν ένα πιο γρήγορο κύκλο επιθυμίας και διέγερσης. Δηλαδή οι άντρες περνούν γρηγορότερα από τον ερεθισμό στη στύση και στον οργασμό, τη στιγμή που μια γυναίκα πρέπει να λιπανθεί πρώτα