Τεράστιες οι ελλείψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Τεράστιες οι ελλείψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Τραγικές είναι οι ελλείψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Σύμφωνα με στοιχεία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, στο νοσοκομείο υπάρχουν 381 κενές οργανικές θέσεις. Δηλαδή, το νοσοκομείο Λαμίας προσφέρει παροχές φροντίδας υγείας με το 61% του προβλεπόμενου από το οργανόγραμμα, εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού!

Σύμφωνα τα ίδια στοιχεία, την τελευταία πενταετία έχουν προσληφθεί μόλις 27 μόνιμοι εργαζόμενοι (11 γιατροί, 9 νοσηλευτές και 7 διοικητικοί υπάλληλοι), ενώ έχουν αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης 122 εργαζόμενοι.

Αναλυτικά, οι κενές οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού ανέρχονται σε 71. Από τις 143 οργανικές θέσεις, υπηρετούν σχεδόν οι μισοί (72), ενώ την τελευταία πεντατεία έχουν αποχωρήσει 15 γιατροί λόγω συνταξιοδότησης.

Στο νοσηλευτικό προσωπικό, οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 139. Την τελευταία πενταετία έχουν αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης 62 νοσηλευτές.

Οσον αφορά στο διοικητικό-τεχνικό προσωπικό, οι κενές οργανικές θέσεις φθάνουν τις 93. Την τελευταία πενταετία έχουν αποχωρήσει 37 υπάλληλοι λόγω συνταξιοδότησης.

Τεράστιες οι ελλείψεις και σε επιστημονικό- παραϊατρικό προσωπικό, αφού οι κενές οργανικές θέσεις αγγίζουν τις 78.

Λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού, τα προβλήματα στο νοσοκομείο είναι πολλά. Τα οφειλόμενα ρεπό στο προσωπικό αγγίζουν τα 3.471, ενώ έχουν αυξηθεί οι αναρρωτικές άδειες λόγω υπερκόπωσης των εργαζομένων. Παράλληλα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα σε κάποιες κλινικές και να καλυφθούν οι κενές ημέρες εφημερίας, αναγκάζονται να εφημερεύουν γιατροί από άλλα νοσοκομεία.

Κατέβασαν ρολά τα χειρουργεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, τεράστια είναι τα προβλήματα με τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Λαμίας και μεγάλες οι λίστες αναμονής, καθώς υπάρχει για δεύτερο χρόνο σημαντικό πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους. Έχουν απομείνει τρία άτομα. Μάλιστα, η αναισθησιολόγος που είχε μείνει μόνη της- λόγω προβλημάτων υγείας των άλλων δύο- κατέρρευσε έπειτα από τρία 24ωρα υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν νέες αναβολές σε χειρουργεία!

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου