Τεράστιες ελλείψεις στο νοσοκομείο Κορίνθου

Τεράστιες ελλείψεις στο νοσοκομείο Κορίνθου

Τεράστια είναι τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Κορίνθου, αλλά και στα κέντρα υγείας του νομού Κορινθίας.

Η μοναδική παιδιατρική κλινική του νομού είναι κλειστή εδώ κι ένα χρόνο λόγω έλλειψης παιδιάτρου (ούτε στα κέντρα υγείας υπάρχει παιδίατρος). Επίσης, κλειστή σε εφημερίες το μισό μήνα είναι η ουρολογική κλινική του νοσοκομείου καθώς δεν υπάρχουν ουρολόγοι.

Λόγω της τεράστιας έλλειψης ειδικευόμενων γιατρών είναι αδύνατη η κάλυψη κλινικών και ΤΕΠ, ενώ στο νοσηλευτικό το 40% των θέσεων είναι κενές. Στον κλάδο δε των νοσοκόμων-τραυματιοφορέων το ποσοστό υπερβαίνει το 50% με αποτέλεσμα να οφείλονται εκατοντάδες ρεπό και κανονικές άδειες ακόμα κι από το 2014.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ακόμη ότι ο αξονικός τομογράφος είναι πεπαλαιωμένος με συχνές βλάβες που κατά καιρούς αντιμετωπίζονται με δανεικά ανταλλακτικά από άλλα νοσοκομεία, ενώ δεν υπάρχει μαγνητικός τομογράφος και οι πολίτες αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Πολλά τα προβλήματα και στα κέντρα υγείας του νομού Κορινθίας. Για παράδειγμα, στο Κ.Υ. Κιάτου δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη με αποτέλεσμα πολλές φορές το προσωπικό να έρχεται αντιμέτωπο με επικίνδυνες καταστάσεις. Επίσης, δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος του τεχνικού κλάδου για την συντήρηση-επισκευή και των πιο απλών προβλημάτων, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των οργανικών θέσεων είναι κενές.

Στο Κ.Υ. Νεμέας (με μόνιμο πληθυσμό πάνω από 5.000) υπηρετούν μόλις 2 γιατροί και μία νοσηλεύτρια! Δεν υπάρχει ούτε ασθενοφόρο ούτε πλήρωμα.

Στο ορεινό Κ.Υ. Γκούρα υπηρετεί ένας γιατρός και μία νοσηλεύτρια. Το μοναδικό πεπαλαιωμένο ασθενοφόρο τις περισσότερες φορές δεν κινείται γιατί δεν υπάρχουν καύσιμα.

Και βέβαια και στα δύο τελευταία Κέντρα Υγείας δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού ούτε μικροβιολογικό ούτε ακτινολογικό με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των κατοίκων για τις πιο απλές εξετάσεις.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου