Τέσσερις συνήθειες που γερνάνε το δέρμα σας

Τέσσερις συνήθειες που γερνάνε το δέρμα σας

Χρησιμοποιείτε καθημερινά ενυδατική κρέμα, κάνετε καθαρισμό προσώπου και το νεσεσέρ σας είναι γεμάτο από προϊόντα κατά των ρυτίδων. Και όμως, παρά τις καλές σας προθέσεις κάποιες κακές σας συνήθειες μπορεί να προκαλούν πρόωρη γήρανση της επιδερμίδα σας. Μήπως ήρθε ο καιρός να τις αλλάξετε;

Παραμελείτε τα χέρια και το λαιμό σας

Οι περισσότερες γυναίκες, ειδικά σε νεαρή ηλικία, παραμελούν να ενυδατώνουν το λαιμό και τα χέρια τους επικεντρώνοντας σε πιο εμφανή σημεία. Ωστόσο, είναι οι περιοχές του σώματός μας που παρουσιάζουν τα πιο εμφανή σημάδια γήρανσης, όπως ζάρες, μαύρα στίγματα και λέπτυνση του δέρματος. Φροντίστε λοιπόν, τόσο για την απολέπισή τους όσο και για την καθημερινή τους ενυδάτωση.

Χρησιμοποιείτε αντηλιακό μόνο στην παραλία

Η υπεριώδης ακτινοβολία αποτελεί τον Νο 1 παράγοντα γήρανσης του δέρματος. Σε χώρες με μεγάλη ηλιοφάνεια , όπως η Ελλάδα, η έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι καθημερινή. Γι’ αυτό δεν θα πρέπει να λείπει από την καθημερινή μας φροντίδα η χρήση αντηλιακού με δείκτη προστασίας SPF τουλάχιστον 30. Μάλιστα, οι ακτίνες UV μπορούν να περάσουν ακόμη και μέσα από γυαλί, γι΄αυτό η χρήση του αντηλιακού είναι απαραίτητη ακόμη και αν δεν κάνουμε πολλές εξωτερικές εργασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιλέξτε αντηλιακό που προστατεύει από ακτίνες UV, UVA και UVB.

Πέφτετε για ύπνο με το μακιγιάζ σας

Ναι περάσατε μια ξέγνοιαστη βραδιά με τους φίλους σας και τώρα το μόνο που θέλετε είναι να βγάλετε τα ψηλοτάκουνά σας και να πέσετε για ύπνο. Πού καιρός τώρα για γαλάκτωμα και καθαρισμό. Όσο και αν συμπάσχουμε οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι αυτό είναι ό,τι χειρότερο για το δέρμασαςαφού η σκόνη και η βρωμιά επικάθονται στο δέρμα σας και διεισδύουν στους πόρους όσο εσείς κοιμάστε. Έτσι,μπορεί να γλιτώνετε χρόνο αλλά σίγουρα δεν θα γλιτώσετε από τις ρυτίδεςκαι τη γήρανση του δέρματος. Επίσης, αν κοιμάστε φορώντας μάσκαρα μπορεί να προκαλέσετε ερεθισμό στα μάτια σας και πτώση των βλεφαρίδων σας.

Χρησιμοποιείτε παράλληλα πολλά προϊόντα

Αποφύγετε την παράλληλη χρήση πολλών διαφορετικών προϊόντων.Το δέρμα μας δεν μπορεί να απορροφήσει απεριόριστες ποσότητες προϊόντων, οπότε είναι μάταιο να περιμένετε να δείτε τα θαυματουργά αποτελέσματα των διαφορετικών προϊόντων που χρησιμοποιείτε. Επιλέξτε μια καλή ενυδατική-αντιγηραντική κρέμα, ένα καλό καθαριστικό και μια λοσιόν και χρησιμοποιείστε περιοδικά προϊόντα πρόσθετης φροντίδας όπως serum, toners κ.α. Αν τα χρησιμοποιείτε όλα μαζί είναι πολύ πιθανό να προκαλέσετε ερεθισμό ή κάποια αλλεργική αντίδραση στο δέρμα σας.