Θα μπει τάξη στο ωράριο των φαρμακείων;

Θα μπει τάξη στο ωράριο των φαρμακείων;

Στο τραπέζι του διαλόγου του υπουργείου Υγείας επανέρχεται από τον Σεπτέμβριο το θέμα του διευρυμένου ωραρίου των φαρμακείων, το οποίο έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) και σύγχυση στον κόσμο, καθώς τα φαρμακεία, στην πλειονότητά τους, είναι ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 9, 10 ή ακόμα και στις 11 το βράδυ, με αποτέλεσμα ελάχιστα να διανυκτερεύουν.

Θέση του ΠΦΣ είναι ότι πρέπει να μπει μια τάξη και να υπάρξει ένα σταθερό και υποχρεωτικό ωράριο το οποίο θα τηρούν όλα τα φαρμακεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΠΦΣ έχει κάνει τις δικές του προτάσεις προς το υπουργείο για τις ώρες λειτουργίας των φαρμακείων, τις οποίες ο κ. Ξανθός φαίνεται ότι αποδέχεται σε μεγάλο βαθμό.

«Αγκάθι», ωστόσο, παραμένει η απογευματινή λειτουργία των φαρμακείων τη Δευτέρα και την Τετάρτη, αλλά και η ολοήμερη λειτουργία του Σαββάτου, καθώς όλα δείχνουν ότι οι καταναλωτές θέλουν να είναι ανοιχτά.

Σημειώνεται ότι στην τελευταία συνάντηση που είχε ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός με τον πρόεδρο του ΠΦΣ Κώστα Λουράντο, τον περασμένο Ιούλιο, ο πρώτος είχε δηλώσει ότι το σημερινό καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων αποτελεί αρρύθμιστο τοπίο που θέλει διευθέτηση, οπότε από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει ρύθμιση, δηλαδή σταθερό ωράριο και υποχρεωτικές εφημερίες.