Θα βάλουν λουκέτο στην ΩΡΛ Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης;

Θα βάλουν λουκέτο στην ΩΡΛ Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης;

Κλείνει η ΩΡΛ Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης για να λειτουργήσει η ΩΡΛ Κλινική του Παίδων «Αγία Σοφία». Όπως καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ, για να λειτουργήσει η κλινική του Παίδων «Αγία Σοφία» θα γίνουν μετακινήσεις ιατρών από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η κλινική του «Αγία Σοφία» αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί, καθώς έχει μόνο έναν Διευθυντή ιατρό ΩΡΛ του οποίου η έδρα είναι εκτός κεντρικού κτιρίου και μία Επικουρικό ιατρό. Στην κλινική σταμάτησαν μάλιστα να γίνονται χειρουργεία. Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο ζητάει την πρόσληψη μόνιμων γιατρών για το οποίο δεσμεύτηκε το Υπουργείο Υγείας ότι θα γίνει με συνοπτικές διαδικασίες.

Αντί όμως να προσληφθούν άτομα, αποφάσισαν να κλείσουν την ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης μετακινώντας του δύο από τους τρείς μόνιμους γιατρούς ΩΡΛ στο Παίδων «Αγία Σοφία».

Να σημειωθεί πως στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης γίνονται περίπου τριάντα χειρουργεία σε παιδιά την εβδομάδα και η ΩΡΛ κλινική θεωρείται μία από τις καλύτερες. Αν μείνουν όμως δύο επικουρικοί και ένας μόνιμος ιατρός, η κλινική δεν θα μπορεί να καλύπτει τις εφημερίες και κάποιες μέρες θα είναι αναγκαστικά κλειστή. Αν το υπουργείο Υγείας δεν επιλύσει το θέμα, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης θα προχωρήσουν τις επόμενες μέρες σε κινητοποιήσεις, βάζοντας λουκέτο σε χειρουργεία και τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου