Θεμιστοκλέους: Αναμνηστική δόση με Moderna από τις 12 Νοεμβρίου

Θεμιστοκλέους: Αναμνηστική δόση με Moderna από τις 12 Νοεμβρίου

Την δυνατότητα να λάβουν την τρίτη εμβολιαστική δόση με το σκεύασμα της Moderna, θα έχουν οι πολίτες από τις 12 Νοεμβρίου, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη σημερινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους η αναμνηστική δόση θα χορηγείται με την μισή ποσότητα της κανονικής, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τόνισε πως σημειώθηκε πολύ σημαντική αύξηση τόσο στα ραντεβού για την πρώτη εμβολιαστική δόση όσο και σε αυτά που αφορούν την τρίτη δόση.

Συγκεκριμένα τις τελευταίες επτά ημέρες η αύξηση των ραντεβού που κλείστηκαν για 1η δόση έφτασε στο 185% , με 175 χιλ. να κλείνονται σε σύγκριση με τα 60 χιλ. της προηγούμενης εβδομάδας

Την ίδια ώρα, ο κ. Θεμιστοκλέους αποκάλυψε πως 275 χιλ. ραντεβού κλείστηκαν για την τρίτη δόση, πολύ περισσότερα από τα 94 χιλ. που κλείστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα (αύξηση 200%)

Τέλος, μόνο σήμερα, Δευτέρα 8/11 κλείστηκαν 30 χιλ. ραντεβού πρώτης δόσης και 55 χιλ. ραντεβού τρίτης δόσης