Θεοδωρίδου: «Είχα την τύχη να εμβολιαστώ» -Εξαιρετικά σπάνιες οι αλλεργικές αντιδράσεις

Θεοδωρίδου: «Είχα την τύχη να εμβολιαστώ» -Εξαιρετικά σπάνιες οι αλλεργικές αντιδράσεις

Η Μαρία Θεοδωρίδου κατά την δική της ενημέρωση μίλησε για τους πρώτους εμβολιασμούς στη χώρα τονίζοντας πως είχε την τύχη να εμβολιαστεί. Αναφέρθηκε στις αλλεργικές αντιδράσεις από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό οι οποίες είναι πολύ σπάνιες, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον «ιό της παραπληροφόρησης» όπως είπε.

«Υπάρχει ένας ιός εξαιρετικά μεταδοτικός και επικίνδυνος για τον οποίο μάλιστα δεν υπάρχει και εμβόλιο. Ο ιός της παραπληροφόρησης. Αφορά πληροφορίες που δεν περνούν μέσα από τον δρόμο της επιστημονικής γνώσης. Μόνο με την επιστημονική τεκμηριωμένη γνώση μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς και είμαστε εδώ για αυτό», ανέφερε η Μαρία Θεοδωρίδου.

Η ίδια είπε ότι έκανε το εμβόλιο κι ένιωσε «συγκίνηση, χαρά και μια ηθική ικανοποίηση ότι η προσδοκία πολλών μηνών έφτανε στην εφαρμογή των εμβολίων. Αυτά τα συναισθήματα θα τα έχετε κι εσείς κάνοντας το εμβόλιο και ο στόχος όλων όσων ασχολούμεθα με τα εμβόλια, είναι να μη μείνει ούτε ένα άτομο στη χώρα μας που να μην εμβολιαστεί».

Μία στο εκατομμύριο… κυριολεκτικά οι αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο

Η Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε πως οι αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο είναι εξαιρετικά σπάνιες, μιλώντας για 1,3 αλλεργικές αντιδράσεις για κάθε 1.000.000 δόσεις.

«Μόνο αναφυλακτικές αντιδράσεις, πολύ σοβαρές, που οδηγούν το άτομο στο νοσοκομείο κι έχει ανάγκη ενδοφλέβιας χορήγησης φαρμάκων, είναι αυτές που προκαλούν ανησυχία και ίσως πριν το εμβόλιο χρειαστεί η εισήγηση του αλλεργιολόγου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, είπε πως υπάρχει ένας ιός που μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα και δεν είναι άλλος «από τον ιό της παραπληροφόρησης», όπως τόνισε.